maandag 28 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nederlandse verbreekt wereldrecord wheelie

Vorige maand grepen ‘wij Nederlanders’ al het wereldrecord wheelie. Egbert van Popta reed toen een kilometer op zijn achterwiel en bereikte daarmee een snelheid van 343 kilometer per uur. Nu verbrak een Nederlandse ook het wereldrecord, maar dan voor vrouwen. Haar doel was om de eerste vrouw te worden die een kilometer op haar achterwiel reed. “Het lukte in de eerste poging, dat had ik niet verwacht”, aldus Schijven op Facebook.

De 31-jarige Kimberly Schijven is sinds 2010 stuntvrouw en treedt op in shows in binnen en buitenland. Ze was erbij dat Popta het absolute wereldrecord neerzette. Zij deed toen zelf ook een poging, maar had haar voorwiel net iets te laat van de grond. Dit weekend deed ze nog een poging en reed als eerste vrouw ter wereld een kilometer op haar achterwiel. Hoe reageerde Schijven? “Trots om een wheelie-koningin te zijn!”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen