Nederlandse verbreekt wereldrecord wheelie

Vorige maand grepen ‘wij Nederlanders’ al het wereldrecord wheelie. Egbert van Popta reed toen een kilometer op zijn achterwiel en bereikte daarmee een snelheid van 343 kilometer per uur. Nu verbrak een Nederlandse ook het wereldrecord, maar dan voor vrouwen. Haar doel was om de eerste vrouw te worden die een kilometer op haar achterwiel reed. “Het lukte in de eerste poging, dat had ik niet verwacht”, aldus Schijven op Facebook.

De 31-jarige Kimberly Schijven is sinds 2010 stuntvrouw en treedt op in shows in binnen en buitenland. Ze was erbij dat Popta het absolute wereldrecord neerzette. Zij deed toen zelf ook een poging, maar had haar voorwiel net iets te laat van de grond. Dit weekend deed ze nog een poging en reed als eerste vrouw ter wereld een kilometer op haar achterwiel. Hoe reageerde Schijven? “Trots om een wheelie-koningin te zijn!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.