dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nep-MP3 in beslag genomen op EICMA

Op elke beurs is altijd wel een duister hoekje gereserveerd voor vreemde merken die luisteren naar namen als Yamasaki. Ook op de EICMA 2011 was het weer raak. Zo stond het Chinese Yiben er met de YB250ZKT. Een hele mond vol maar vertaald naar het Nederlands moet dit iets als ‘MP3-kloon’ betekenen.

Echt slim is het natuurlijk niet om één van de markantst uitziende modellen na te maken. En al helemaal niet als het dan ook nog eens gaat om een Italiaanse motor op een Italiaanse beurs. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de Guardia di Finanza, de fiscale politie, in actie zou komen.

Dat de ZKT vanwege schending van copyright en vanwege vervalsing in beslag genomen is, mag geen verrassing heten. Overigens werd ook nog een andere motor van het merk YB opgeladen. Hoe het verder gaat, is niet bekend gemaakt…

Bron en foto: www.suspendeddrivinglicenses.com

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen