KNMV niet enthousiast over winterbanden

Dat er winterbanden voor motoren zijn, mag geen nieuws heten. Het volgende is dat echter wel. Hoofd Rijopleidingen van de KNMV, Arjan Everink, is omwille van het veiligheidsaspect niet enthousiast over winterbanden voor motoren. “Die banden hebben pas echt effect bij gladheid door ijsvorming of bij sneeuw. Maar juist dit is het moment om de motor te laten staan”, aldus Everink.

Hij vervolgt: “Een motorfiets heeft maar twee wielen; slippen of je valpartij opvangen lukt gewoon niet met een motor. Ten eerste vanwege het gewicht en ten tweede heb je bij gladheid ook geen houvast onder je voeten.” De KNMV adviseert dan ook om de motor bij sneeuw en gladheid te laten staan, of er nou winterbanden onder zitten of niet. Arjan Everink besluit: “Het is de vraag of je bij winterse omstandigheden als motorrijder het risico moet opzoeken terwijl er alternatieven zijn zoals het reizen per auto of openbaar vervoer. Voorkomen is beter dan genezen!”

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.