vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuw: 2022 Indian Motorcycles FTR Championship Edition

Indian Motorcycle viert zijn nalatenschap op het gebied van flat track-racing met de lancering van de FTR Championship Edition. Met slechts 400 exemplaren wereldwijd beschikbaar, stelt de gelimiteerde FTR racefans van over de hele wereld in staat om de Indian Wrecking Crew te vergezellen in de viering van de vijf opeenvolgende American Flat Track-kampioenschappen die het team heeft behaald.

De FTR Championship Edition is geïnspireerd op de Flat Track-racemachine bij uitstek, de FTR750, en heeft een authentiek lakwerk en een gedenkplaatje van Indian Motorcycle Racing waarop elk kampioenschapseizoen wordt afgebeeld. Maar meer dan een pronkstuk is de gelimiteerde FTR voorzien van eersteklas onderdelen, waaronder een titanium Akrapovič uitlaat en volledig verstelbare voorvork en piggyback schokdemper. Onderdelen van koolstofvezel, waaronder een zadelcover, voorspatbord, airboxdeksels en koplampgondel, maken het premium design van de motorfiets compleet.

Nieuw: 2022 Ducati Panigale V4 SP2

‘Sinds het debuut van de FTR in 2019 hebben rijders over de hele wereld hun passie en enthousiasme geuit voor het flat track-geïnspireerde ontwerp van de FTR,’ aldus Aaron Jax, Indian Motorcycle Vice President. ‘Terwijl de 2022 FTR line-up de on-road prestaties van de FTR optimaliseert, blaast de FTR Championship Edition onze flat track racing-erfenis nieuw leven in en viert het historische succes van de Wrecking Crew. Hoewel deze motor in gelimiteerde oplage een gedenkwaardig pronkstuk is, is het ook een on-road ripper die zowel in de bochten presteert als hoofden doet omdraaien in de straten van de stad.’

Het op het vlakke circuit geïnspireerde ontwerp wordt aangevuld met een groot aantal eersteklas voorzieningen en rijverbeterende technologieën, waaronder drie rijmodi, wheelie control met achterwaartse liftonderdrukking, stabiliteitscontrole, tractiecontrole en ABS voor bochten. De FTR Championship Edition is ook voorzien van een 4,3-inch digitaal touchscreen display en een 1203cc-vloeistofgekoelde V-Twin die 120 pk en 118Nm-koppel levert. De gelimiteerde FTR is uitgerust met een op de racerij geïnspireerde wielcombinatie van een 19-inch voorwiel en 18-inch achterwiel – omwikkeld met Dunlop-straatbanden met een op het vlakke circuit geïnspireerd profiel. Radiaal gemonteerde dubbele Brembo-remschijven bieden stevige controle en remkracht, terwijl het ProTaper-stuur van aluminium de look van de racemotor compleet maakt.

De FTR Championship Edition kost € 22.090,- en is vanaf april beschikbaar bij Indian Motorcycle-dealers. Voor meer info check de website van Indian Motorcycles.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen