maandag 15 juli 2024

Veilingbeauty: 2002 Ducati MH900 Evoluzione

Op de website van Iconic Motorbike Auction staat een prachtige 2002 Ducati MH900 Evoluzione in de verkoop. Da’s een motorfiets die elke verzamelaar wel in zijn collectie wil hebben. De Evoluzione zal waarschijnlijk niet lang meer in de lucht zijn.

Het begon allemaal met een schets van Pierre Ternblanche – het brein dat verantwoordelijk is voor de Super Mono, en die ook enige tijd doorbracht in de kampen van Royal Enfield en BMW. De schets toonde een concept van de MH900E van vandaag – en met zeer positieve feedback van de motorgemeenschap, creëerde Ducati een gelimiteerde oplage van 2.000 stuks, waarvan 1.000 stuks uitverkocht waren in iets meer dan een half uur.

Geboren klassiekers: Ducati 350GTL/500GTL & GTV

Dit specifieke model – nummer 749 – werd geproduceerd in augustus 2001 en heeft de rood met zilveren kleurstelling. De uitlaten zitten onder het zadel, zoals dat toen eigenlijk wel verplicht was. De iconische tophalf met ronde koplamp herbergt een semi-digitaal instrumentenpaneel, dat 5.272 mijl (zo’n 8.500 km) op de klok weergeeft.

De 904cc-tweecilinder motor van de MH900E levert nog steeds een keurig vermogen van 75 pk en een koppel van 56 Nm, aangevuld met een extra Ducati Performance koppelingsdrukplaat, aftermarket koppelingsveren en -doppen en een verchroomd Rizoma transparant koppelingshuis.

Nieuwe Pirelli Rosso II-banden kleden de onderkant van de motor aan, gekoppeld aan een unieke enkelzijdige achterbrug en remblokken die blijkbaar nog 65% levensduur hebben.

Benieuwd wat de motor je gaat kosten? Deze MH900E wordt aangeboden voor een minimumprijs van 12.000 dollar (zo’n € 11.000,-), met bij de verkoop inbegrepen ‘een plaquette die de echtheid aangeeft, een handleiding, een extra sleutel, een gereedschapsset en een bijpassend t-shirt met serienummer van de motorfiets’.

Interesse? Check snel de website van de Iconic Motorbike Auction, want de veiling eindigt vanmiddag.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen