maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuw > ContiRoadAttack 2 GT

Continental breidt zijn gamma voor zwaardere toermotoren uit met de RoadAttack 2 GT. Vergeleken met de reguliere RoadAttack 2-band heeft deze nieuwe versie een extra karkaslaag. Dit vergroot zowel het draagvermogen als de veerkracht aldus het persbericht.

De ContiRoadAttack 2 GT is speciaal ontwikkeld voor zwaardere, comfortabele toermotoren zoals de BMW R1200RT. De nieuw band beschikt over de Traction Skin technologie. Het ruwe oppervlak van het loopvlak draagt bij aan een snelle opwarming waardoor de band snel goed presteert. Conti noemt dit ready2ride vanaf de start.

Evenals alle andere banden uit de Attack-lijn, maakt ook de nieuwe ContiRoadAttack 2 GT gebruik van de Continuous Compound technologie. Één rubbercompound krijgt in het productieproces te maken met verschillende temperatuurzones in de vulkanisatiemal. Het resultaat daarvan is dat de zijkanten van het loopvlak flexibel zijn. Dit leidt tot beter grip in bochten.

Tegelijkertijd zorgt het speciale productieproces ook voor een slijtvast centraal deel van het loopvlak. En daarmee is de ContiRoadAttack 2 GT goed voor een lange levensduur. De overgang tussen de slijtvaste en de flexibele zone moet gelijkmatig zijn aldus de bandenfabrikant.

De ContiRoadAttack 2 GT is er in de maten 120/70 ZR 17 M/C en 180/55 ZR 17 MC.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen