Europees Parlement wil meer verkeersveiligheid

Het Europees Parlement heeft vorige week een resolutie aangenomen die moet bijdragen aan het verder vergroten van de verkeersveiligheid in Europa. Hierdoor moeten lidstaten bijvoorbeeld bewezen effectieve maatregelen beter uitwisselen. Ook de verkeersregels zullen meer op elkaar afstemt worden en kwetsbare verkeersdeelnemers krijgen een betere bescherming.

De resolutie ondersteunt veel standpunten van RAI Vereniging, bijvoorbeeld op het gebied van uitbreiding van de APK, een kentekenverplichting voor landbouwvoertuigen of bredere inzet van veiligheidsartikelen. Op zich allemaal leuk en aardig maar wat het echt gaat betekenen voor motorrijders, is niet helemaal duidelijk. Maar wie tussen de regels doorleest kan zomaar een APK voor motoren, het verplicht gebruik van hesjes en een verplicht ABS ontdekken… We houden het in de gaten.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.