vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Europees Parlement wil meer verkeersveiligheid

Het Europees Parlement heeft vorige week een resolutie aangenomen die moet bijdragen aan het verder vergroten van de verkeersveiligheid in Europa. Hierdoor moeten lidstaten bijvoorbeeld bewezen effectieve maatregelen beter uitwisselen. Ook de verkeersregels zullen meer op elkaar afstemt worden en kwetsbare verkeersdeelnemers krijgen een betere bescherming.

De resolutie ondersteunt veel standpunten van RAI Vereniging, bijvoorbeeld op het gebied van uitbreiding van de APK, een kentekenverplichting voor landbouwvoertuigen of bredere inzet van veiligheidsartikelen. Op zich allemaal leuk en aardig maar wat het echt gaat betekenen voor motorrijders, is niet helemaal duidelijk. Maar wie tussen de regels doorleest kan zomaar een APK voor motoren, het verplicht gebruik van hesjes en een verplicht ABS ontdekken… We houden het in de gaten.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen