Voor een dag coureur

Donderdag 11 augustus vindt alweer voor de zevende keer de Race Tegen Kanker plaats op het TT-Circuit  Assen. Een initiatief van Stichting Racen Tegen Kanker die probeert om minstens tweehonderd gezinnen, waarvan een kind is getroffen door de ziekte, een zorgeloze dag te bezorgen. Want wie met tweehonderd kilometer per uur over het asfalt raast, heeft geen tijd om over andere dingen na te denken. Deze dag zijn er ook bekende Nederlanders van de partij, zoals Jan Peter Balkenende, Kim de Boer en Sita.

Jonge kankerpatiëntjes klimmen achterop snelle motoren of stappen in luxe sportwagens en zijn voor één dag TT-coureur. Ook kunnen de jonge coureurs rijden in karts van Dobla Racing, in quads van het team Van Ginkel en zijn er trikes om ze te vervoeren naar het Dakar-terrein. Hier bevinden zich enorme trucks die de rit Parijs-Dakar hebben gereden en waar de kinderen exclusief in mee mogen rijden. Verder kunnen ze ervaren hoe het is om brandweerman of politieman te zijn. De Barneveldse brandweer is de hele dag aanwezig om waterspelletjes met ze te doen en de kinderen worden de hele dag vergezeld door agenten van de Groningse politie.

Coureurs van BMW Alpha Techniek zijn aanwezig om de BMW-motoren te besturen, waaronder Barry Veneman. Maar ook Rintje Ritsma is op het TT-Circuit om de jonge coureurs te begeleiden. Naast de kankerpatiëntjes wordt ook de rest van het gezin uitgenodigd om aan de activiteiten deel te nemen en zo even alle ellende te kunnen vergeten. Speciaal voor de moeders staat er een team van visagisten en nagelstylistes klaar die ze even flink in de watten legt.

De circuitdag is uitgegroeid tot een landelijk evenement voor gezinnen waarvan een kind kanker heeft. “Onze missie is een glimlach teweeg brengen op het gezicht van een kind wat bezig is met zijn of haar race tegen kanker,” aldus Jeltje Gieles namens de stichting. “Dat we daarmee succes hebben, blijkt uit het feit dat het evenement elk jaar groter wordt. Op dit moment hebben al honderd gezinnen zich ingeschreven.”

Meer info op www.racentegenkanker.nl.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.