maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuw: Yamaha XSR125 Legacy

De Yamaha XSR125, die sinds vorig jaar op de markt is, krijgt een nieuw vintage jasje aangemeten onder de naam ‘Legacy’. Goudkleurige lichtmetalen velgen verwijzen naar de jaren 60 en 70, en nieuwe graphics versterken de sfeer uit die periode. Gouden en zilveren strepen benadrukken de klassieke vorm van de afgeronde brandstoftank. De minimalistische goudkleurige afbeelding op de zijpanelen vult de goudkleurige velgen aan.

Harley verkocht voor bijna 500.000 euro!

Historic Black

De tank, de zijpanelen en de spatborden zijn afgewerkt in Historic Black, terwijl het zwartgekleurde Deltabox frame, de swingarm, de upside-down voorvork en de motorafdekkingen de XSR125 stijlvol discreet maken. Met de Metzeler Karoo-banden kun je al eens de gebaande paden verlaten.

Ledverlichting

Voor de moderne touch zorgen de ledverlichting voor- en achteraan, en de 125cc-ééncilinder. Die is, net zoals op de MT-125 en R125, uitgerust met VVA (Variable Valve Actuation) ofte variabele kleppentiming. In mensentaal: meer koppel bij lage toeren zonder al te dure technologie toe te passen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Yamaha XSR125 Legacy is vanaf juni beschikbaar bij de officiële Yamaha-dealers. Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend. De standaardprijs van de XSR125 bedraagt 5.299 euro, dus wij doen een voorzichtige gok op 5.499 euro voor de Legacy. In België zijn de prijzen respectievelijk € 4.799,- en – gokje – € 4.999,-.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen