maandag 24 juni 2024

Harley verkocht voor bijna 500.000 euro!

Een ‘zeer speciale’ Harley-Davidson Softail Heritage 1340 uit 1990, die eigendom was van de Franse rocker Johnny Hallyday, werd op de veiling van Retromobile Artcurial getaxeerd op 50.000 tot 250.000 euro en verkocht voor 395.000 euro, wat samen met de veilingkosten neerkwam op een recordprijs van 470.840 euro.

Het verhaal

De motorfiets, een interessant verhaal, werd door de zanger gebruikt tijdens de promotietocht in de Verenigde Staten. Met een groep vrienden reed hij op Harleys van Miami naar Los Angeles. Toen de motor aan het eind van de reis op initiatief van het hoofd van Universal Pascal Nègre naar Frankrijk terugkeerde, werd hij in 1995 aangepast door de specialisten van Too Much Concept. Die veranderden het oorspronkelijke oranje/zwarte kleurenschema in blauw, de kleur van de ogen van Johnny’s dochter Laura. Vanaf toen heette de Harley Laura Eyes.

Hoe rijdt de Harley-Davidson Low Rider ST?

Aldus ‘aangekleed’ keerde de Harley terug naar Amerika, om in Mexico gebruikt te worden tijdens de opnamen van de videoclip ‘I can’t stop wanting’, een nummer van het album Rough Town (video hieronder).

In 1998 bracht Hallyday de Harley naar het podium tijdens het Stade de France concert in Parijs, met de aankondiging dat fans de Harley konden winnen door mee te doen aan een wedstrijd. Na alle vragen over de zanger te hebben beantwoord, won een fan met de naam Frédéric de Harley. Na de motor meer dan 23 jaar te hebben gekoesterd en bewaakt, koos hij er een paar weken geleden voor om het te veilen en 20% van de opbrengst te schenken aan de stichting die was opgericht door Hallyday’s weduwe ‘La Bonne Etoille’.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen