dinsdag 23 juli 2024

Nieuwe achtcilinder uit China geïnspireerd op de Honda Gold Wing

Binnenkort zullen er nieuwe achtcilindermotoren in China worden gelanceerd. Great Wall Motor (GWM) – een grote autoproducent – heeft plannen om de motormarkt te betreden met een paar achtcilinder-motorfietsen.

Techniek: Eencilinders weer in trek

Er zijn geruchten en spionagefoto’s opgedoken van deze machines, en GWM-voorzitter én twaalfvoudig miljardair Wei Jianjun heeft een video op sociale media geplaatst waarin een glimp van een toermotor te zien is. Het lijkt erop dat deze motorfiets zijn debuut zal maken op de Beijing Auto Show op 25 april. Een andere achtcilinder die mogelijk op stapel staat, is een cruiser die sterke gelijkenissen vertoont met de Honda Rune. Deze Honda hebben we in Europa nauwelijks gezien en was een model voor de Amerikaanse markt. Beide motorfietsen zullen waarschijnlijk onder een apart merknaam worden uitgebracht.

Geïnspireerd op Honda Gold Wing

GWM heeft octrooiaanvragen ingediend voor verschillende elementen van motorfietsen, en de afbeeldingen tonen een achtcilinder met een ontwerp dat is geïnspireerd op de Honda Gold Wing, maar op verschillende gebieden verbeterd is. De motor heeft naar verwachting een cilinderinhoud van ongeveer 2000 cc en zal een dubbele, semi-automatische versnellingsbak en een cardanaandrijving hebben. Het frame en de voorwielophanging lijken sterk op die van de Honda Gold Wing.

Geen verkooptoppers

Hoewel achtcilinder toermotoren en cruisers misschien niet de grootste verkooptoppers zijn, heeft Great Wall Motor de financiële middelen en R&D-capaciteit om de motormarkt te betreden en directe concurrenten te overtroeven. GWM zou meteen qua aantal cilinders alle andere Chinese motormerken overtreffen. De meeste daarvan leverden onlangs hun eerste viercilinders af.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen