Motormuseum Timmelsjoch in de brand

Het hoogste motormuseum van Europa op de Timmelsjoch in Oostenrijk, aan de grens met Italië, staat in de brand. In het markante, houten museum worden meer dan 230 klassieke motoren en auto’s geëxposeerd.

Rond 04.40 uur vanmorgen werd de brandweer gealarmeerd dat er rook uit het gebouw kwam. Toen de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen, stond het tussenplafond van het gebouw al in brand. In een interview met de ORF beschreef de commandant van de brandweer van Gurgl hoe het vuur van het ene op het andere moment oplaaide waardoor het gebouw in een mum van tijd in brand vloog.

De Timmelsjoch is dé Motorpas

Ongeveer zes dozijn brandweermannen probeerden met succes te voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden naar het aangrenzende restaurant en het dalstation van de Kirchenkar-kabelbaan.

De brandweer boorde vervolgens het sneeuwsysteem aan om de capaciteit van het bluswater te vergroten. Het vuur werd ook geblust met sneeuwblazers. In het motormuseum werden ongeveer 230 klassieke motoren en enkele auto’s tentoongesteld op een oppervlakte van 3.000 vierkante meter.

UPDATE 20 januari: beelden van een dag na de brand zie je hier.

Motormuseum Timmelsjoch is oorspronkelijke staat. Van dit mooie gebouw is helaas weinig meer over.
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?