maandag 3 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motormuseum Timmelsjoch in de brand

Het hoogste motormuseum van Europa op de Timmelsjoch in Oostenrijk, aan de grens met Italië, staat in de brand. In het markante, houten museum worden meer dan 230 klassieke motoren en auto’s geëxposeerd.

Rond 04.40 uur vanmorgen werd de brandweer gealarmeerd dat er rook uit het gebouw kwam. Toen de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen, stond het tussenplafond van het gebouw al in brand. In een interview met de ORF beschreef de commandant van de brandweer van Gurgl hoe het vuur van het ene op het andere moment oplaaide waardoor het gebouw in een mum van tijd in brand vloog.

De Timmelsjoch is dé Motorpas

Ongeveer zes dozijn brandweermannen probeerden met succes te voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden naar het aangrenzende restaurant en het dalstation van de Kirchenkar-kabelbaan.

De brandweer boorde vervolgens het sneeuwsysteem aan om de capaciteit van het bluswater te vergroten. Het vuur werd ook geblust met sneeuwblazers. In het motormuseum werden ongeveer 230 klassieke motoren en enkele auto’s tentoongesteld op een oppervlakte van 3.000 vierkante meter.

UPDATE 20 januari: beelden van een dag na de brand zie je hier.

Motormuseum Timmelsjoch is oorspronkelijke staat. Van dit mooie gebouw is helaas weinig meer over.
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen