woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuw: Benelli Leoncino 800 en Leoncino 800 Trail

Voortbouwend op het succes van de 500cc Leoncino heeft Benelli in Milaan de Benelli Leoncino 800 en 800 Trail onthuld. Aangedreven door een geheel nieuw watergekoelde tweecilinder van 754cc dat goed is voor een vermogen en koppel van ongeveer 80 pk en 67 Nm. Beide modellen delen het buizenframe, de 16 liter brandstoftank, de Marzocchi USD voorvorken en de Brembo remmen.

De belangrijkste verschillen tussen de Leincino 800 en de Leoncino 800 Trail zijn de velgmaten, de banden, de veerweg, zithoogte en de opstelling van de uitlaat.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar gelet op wat je betaalt voor een Leoncino 500 zou die wel eens concurrerend kunnen zijn.

Meer over Benelli?

https://benelli-motoren.nl/

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen