Nieuwe CBR400R aanstaande

Big in Japan ja, maar zelfs dat is nog wat voorbarig voor dit model. Er zijn alleen nog geruchten, maar volgens onze collega’s bij het Japanse motorblad ‘Young Machine’ wordt binnen de fabrieksmuren van Honda hard gewerkt aan een nieuwe 400cc-sportmotor in de lijn van de CBR250R.

De motor zou een paralleltwin tussen de framebalken moeten krijgen die rond de 50 pk produceert. Dat is ruwweg twee keer zoveel als de 250 eruit braakt, maar nog altijd minder dan half zoveel als de CBR600RR en daarmee zou Honda precies het gat tussen de 350 en de 600 op kunnen vullen.

Onze Britse collega’s van ‘Visordown.com’ speculeren zelfs nog verder en komen op een geschatte prijs die eveneens precies tussen de eerdergenoemde twee in zou moeten komen te liggen. Vooralsnog is het echter koffiedik kijken, want ook de Japanse journalisten hebben uiteindelijk zelf een bewerking in PhotoShop gemaakt. En dan bestaat er nog de reële kans dat zelfs als de motor al echt in ontwikkeling is, deze wederom is voorbehouden aan de Japanse markt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?