zondag 21 april 2024

Nieuwe Ducati Monster 821 in de maak

In goed dertig jaar is de Ducati Monster is iconische motorfiets geworden. Ook al door zijn opvallende vakwerkframe (trellisframe).Maar juist die ontbreekt in de nieuwe Monster 821.

Er waren enkele spionagefoto’s die een lichtmetalen frame lieten zien, maar nu zijn er enkele ontwerpschetsen die het lichtmetalen frame duidelijk laten zien. Een Monster zonder trellisframe is een groot verschil. Daarmee zou de Monster ook meer in lijn komen met concurrenten als de KTM 790 Duke en Yamaha MT-09.

De voordelen van een lichtmetalen frame zijn tweeledig. Ten eerste ziet het er cool uit. Trellis-frames zijn een beetje gedateerd geworden. Die waren cool toen Ducati dertig jaar geleden de Monster introduceerde, maar het ontwerp is verouderd. Een gegoten frame lijkt gladder, agressiever en is goedkoper te maken. Ten tweede is het lichter en stijver, wat voordelen heeft voor de prestaties.

Ducati heeft geen officiële mededelingen gedaan over de nieuwe Monster. Maar de spionagefoto’s en de schetsen die je hier ziet, maken duidelijk dat de nieuwe Monster 821 een ander soort Monster zal zijn. En dat zou een heel goede zaak kunnen zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen