Nieuwe Ducati Monster 821 in de maak

In goed dertig jaar is de Ducati Monster is iconische motorfiets geworden. Ook al door zijn opvallende vakwerkframe (trellisframe).Maar juist die ontbreekt in de nieuwe Monster 821.

Er waren enkele spionagefoto’s die een lichtmetalen frame lieten zien, maar nu zijn er enkele ontwerpschetsen die het lichtmetalen frame duidelijk laten zien. Een Monster zonder trellisframe is een groot verschil. Daarmee zou de Monster ook meer in lijn komen met concurrenten als de KTM 790 Duke en Yamaha MT-09.

De voordelen van een lichtmetalen frame zijn tweeledig. Ten eerste ziet het er cool uit. Trellis-frames zijn een beetje gedateerd geworden. Die waren cool toen Ducati dertig jaar geleden de Monster introduceerde, maar het ontwerp is verouderd. Een gegoten frame lijkt gladder, agressiever en is goedkoper te maken. Ten tweede is het lichter en stijver, wat voordelen heeft voor de prestaties.

Ducati heeft geen officiële mededelingen gedaan over de nieuwe Monster. Maar de spionagefoto’s en de schetsen die je hier ziet, maken duidelijk dat de nieuwe Monster 821 een ander soort Monster zal zijn. En dat zou een heel goede zaak kunnen zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.