woensdag 31 mei 2023

Nieuwe functies voor Google Maps, tol, meer gedetailleerde kaarten en navigatie met Apple Watch

Google Maps heeft onlangs een grote update gekregen: om het plannen van reizen te vergemakkelijken en de navigatie te verbeteren, zijn een aantal interessante nieuwe functies geïntroduceerd, zoals Google heeft aangekondigd in de blog-sectie van hun website.

De eerste nieuwigheid betreft tol: om gemakkelijker te kunnen kiezen tussen tolwegen en niet-tolwegen, worden nu de kosten van tol weergegeven, zodat op beredeneerde wijze de meest aangename of snelste route kan worden gekozen. Aan de hand van kostenparameters, dag van de week en informatie van de plaatselijke autoriteiten worden geschatte prijzen weergegeven. Al in april is het mogelijk om deze informatie op Android en iOS te bekijken voor bijna 2000 tolwegen in de VS, India, Japan en Indonesië, maar de verwachting is dat dit binnenkort ook naar andere landen zal worden uitgebreid.

Er komen ook meer gedetailleerde kaarten. Om de veiligheid te verhogen, zal Google Maps verkeerslichten en verbodsborden opnemen, samen met verbeterde details zoals de contouren van gebouwen en aandachtsgebieden, terwijl in bepaalde steden extra details, zoals de vorm en breedte van wegen beschikbaar zullen zijn.

Ook nieuw voor iPhone- en Apple Watch-bezitters: er komen iOS-updates die het gemakkelijker maken om Google Maps onderweg te gebruiken, zoals nieuwe, kleinere widgets en toegang tot het tabblad Gaan rechtstreeks vanaf het iOS-startscherm. Over een paar weken wordt het ook mogelijk om rechtstreeks vanaf de Apple Watch een routebeschrijving in Google Maps op te vragen en tegen het einde van de zomer komt er een betere integratie met Spotlight, Siri en in de Opdrachten-app op iOS.

Motorrijden in een groep: waarom ga ik rechts en hij links? – MrGPS

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image