donderdag 8 juni 2023

Yamaha’s YZF-R7 en MT-09 winnen de 2022 Red Dot (Product) Design Award

Bovenop alles waar de Japanse motorfabrikant het afgelopen jaar mee bezig is geweest, heeft Yamaha ook de Red Dot Design Awards voor zijn motorfietsen in de wacht gesleept. En omdat dit jaar de elfde op rij is, is het niet meer dan eerlijk om de motorfietsen die een award voor ‘Beste Productontwerp’ hebben gewonnen in de schijnwerpers te zetten.

Het zijn de MT-09 en Yamaha’s nieuwste sportmotor, de YZF-R7, die de prijs voor productontwerp opeisten, waarbij ook speciale aandacht werd geschonken aan het SuperJet jetski-model van het merk. De Red Dot Awards worden georganiseerd door het Duitse Design Zentrum Nordhein-Westfalen en is een van de meest gerenommeerde evenementen in de sector.

Honda NT1100 en ADV350 winnen 2022 Red Dot Design Awards

Yamaha deelde dit jaar de schijnwerpers met Honda. Dat kreeg erkenning voor de Honda NT1100 en ADV350, wat het derde jaar op rij betekent voor Honda.

Met het nieuwe ontwerp van de MT-09 als aanvulling op de gewichtsreductie (vier kilo dankzij de Spinforged Wheel-technologie en CF-aluminium gegoten frame, kunnen we het de jury niet kwalijk nemen dat ze voor de MT-09 hebben gekozen. Dat ook de YZF-R7 in de prijzen viel, spreekt voor zich.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image