dinsdag 27 februari 2024

Nieuwe Hesketh Heresy 450 eencilinder is officieel

De Hesketh Heresy 450 single wordt aangekondigd als de technologisch meest geavanceerde machine van het op het eiland Man gevestigde merk tot nu toe, met een Euro5-eencilinder, lucht/olie koeling en ABS. Het is de eerste keer dat de fabrikant een motorfiets uitbrengt die door niet door een V-twin met grote boring wordt aangedreven. De motor zal binnenkort te bestellen zijn, met een prijskaartje van £ 14.000,- (€ 16.000,-), in Engeland.

Specs en kenmerken

Het hart van de motorfiets is een 450cc-eencilinder die verwant is aan dat van de eerbiedwaardige Honda XR400 enduro. Het vermogen en koppel moeten wel vrij bescheiden zijn, zeker in vergelijking met de vorige machines van de firma. We verwachten ergens tussen de 30 en 40 pk wanneer de definitieve specificaties van de motorfiets worden bevestigd. Het chassis is voorzien van radiaal gemonteerde remmen, K-Tech vering en een handgebouwd frame.

Moto2-coureur Jeremy Alcoba wint nieuwe Triumph Street Triple RS

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen