Nieuwe Honda motoren gepresenteerd bij de Nederlandse dealers

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Honda Road Show
De eerste 2018 Honda modellen zullen bij de deelnemende Honda dealers, verdeeld over het land, gepresenteerd worden. Zo vind je daar onder andere de nieuwe Gold Wing Touring Deluxe, de Africa Twin Adventure Sports maar ook de nieuwe CB1000R. De primeur gaat naar Ten Kate Motoren in Nieuwleusen die de motoren van 22 t/m 24 februari zal hebben staan. Houd de websites van Honda en de dealers in de gaten voor meer informatie. 

Gold Wing maakt Nederlands debuut
De nieuwe GL1800 Gold Wing maakte zijn Europese debuut op de EICMA in Milaan en is nu voor het eerst in Nederland te zien. 

De motor staat sinds 40 jaar synoniem voor comfort op elke afstand, luxe en kwaliteit. De 2018 Gold Wing is compleet nieuw en is scherper, lichter en compacter dan ooit. De monumentale flat six heeft nu 4 kleppen per cilinder en is uitgerust met Throttle By Wire, 4 rij-modi, Honda Selectable Torque Control en Hill Start Assist. Het nieuwe chassis bestaat uit een aluminium balkenframe, double wishbone voorophanging en een enkelzijdige Pro-Arm. 

De Gold Wing blijft de enige motorfiets die een Air Bag als optie aanbiedt en de standaard uitrusting met Apple Car Play® is nog een andere primeur voor een motorfiets. Een nieuwe Dual Clutch Transmission (3e generatie) met 7 versnellingen is ook beschikbaar en past perfect bij de lange afstands capaciteiten van de Gold Wing. De nieuwe Gold Wing is vanaf maart 2018 verkrijgbaar bij de officiële Honda dealers, vanaf € 30.858,-*. 

Een nieuwe Naked stijl – Neo Sports Cafe
De CB1000R staat aan het hoofd van de Honda naked familie met een unieke nieuw ontwikkelde identiteit onder het credo van ‘Neo Sports Café’. De nieuwe styling is modern, minimalistisch en heeft een brutale mix van sportiviteit en café racer inspiratie. Elk onderdeel werd zorgvuldig gekozen met de esthetiek van de motor in gedachten, maar daarbovenop biedt de CB1000R uitmuntende prestaties: 12 kg lichter en 20pk (15 kW) sterker. Dat betekent een verbetering van 20% op het vlak van de gewicht-vermogen verhouding. De verschillende rij-modi met diverse combinaties van Power, Engine Brake en Honda Selectable Torque Control worden gestuurd door een nieuw Throttle By Wire systeem. 

De nieuwe CB1000R wordt geïntroduceerd voor € 15.858,-* en is vanaf april 2018 verkrijgbaar bij de officiële Honda dealers. 

Nieuwe Africa Twin krijgt een ‘Adventure Sports’ naamgenoot
De nieuwe ‘Adventure Sports’ versie van de Africa Twin komt er op het moment van het 30-jarig jubileum. Een passend eerbetoon aan één van de grootste namen in de motormarkt. Hij heeft hetzelfde Tricolore kleurenschema van de originele versie en is gebouwd met het oog op een nog groter potentieel voor on- en offroad avontuur. 

Hij heeft een 5,4 liter grotere benzinetank dan de standaard Africa Twin, langere veerwegen, een hogere rij-houding, meer grondspeling, verwarmde handvaten, een extra grote motorbeschermingsplaat en een ruimer kuipwerk met protectie staven. De Africa Twin Adventure Sports deelt de updates die de standaard Africa Twin ook kreeg. Daarbij horen onder andere het Throttle By Wire motormanagement met 4 rij-modi, meer uitgebreide parameters voor de Honda Selectable Torque Control en verbeterde in- en uitlaatkanalen voor nog beter prestaties in het middengebied.

De 2018 Africa Twin wordt geïntroduceerd voor € 16.158,-* (met DCT vanaf € 17.458,-) en zal vanaf maart 2018 bij de Honda dealers verkrijgbaar zijn. De Africa Twin Adventure Sports is vanaf deze maand verkrijgbaar en heeft een introductieprijs vanaf € 18.258,-* (met DCT € 19.758,-).

Afgelopen week werden zowel de nieuwe Africa Twin, als de Africa Twin Adventure Sports en de X-ADV aan de Europese pers voorgesteld en de eerste reacties zijn lovend! Je ziet en leest er binnenkort dus meer over, maar kom gerust de motoren zelf al bekijken tijdens de Honda RoadShow. 

Graag tot daar!

* Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW, BPM en overige rijklaarmaakkosten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?