donderdag 25 april 2024

Nieuwe Indian Sport Chief: hippe cruiser styling, sportief chassis

Het lijkt erop dat de nieuwe cruisers dit jaar een heleboel clubbike-styling krijgen. Voor 2023 heeft Indian de Sport Chief aangekondigd, een afgeslankte machine met opgewaardeerde vering voor een beter rijgedrag.

Als we even kijken, zien we op het eerste gezicht een hoog geplaatst stuur, verscholen achter een quarter-fairing. Of die West Coast/Thug Bike/Club Bike stijl nu iets voor jou is of niet, je hoeft niet lang op de Instagram pagina’s van de coole kids te kijken om te zien dat dit de huidige rage is voor jonge en hippe cruiser-rijders. Op dit moment staat Insta vol met foto’s van Dynas die in deze stijl zijn opgeknapt. En de industrie is eindelijk bezig met het bouwen van modellen met datzelfde uiterlijk.

Het motor zelf is de vertrouwde lucht/oliegekoelde Thunderstroke 116 van Indian, met een koppel van 163 Nm, aldus Indian Motorcycles. In deze toepassing heeft het blok een zwarte afwerking.

Wat het chassis betreft, krijg je hetzelfde stalen buizenframe als andere Chief-modellen, maar Indian koos voor een nieuwe set Fox-schokdempers, die de hellingshoek zouden moeten verbeteren (29,5 graden, zeggen de marketeers) en ook 4 inch veerweg en instelbare voorbelasting bieden. Aan de voorkant krijg je een KYB vork met 101,6 mm veerweg, dezelfde vork als gebruikt op de Challenger.

Radiaal gemonteerde Brembo-remklauwen worden gecombineerd met dubbele remschijven vooraan. De Sport Chief wordt geleverd met een 19-inch voorwiel en een 16-inch achterwiel, met Pirelli Night Dragon-rubber.

Indian Scout Rogue door Hardnine Choppers

Hoewel het windscherm op de Sport Chief minimalistisch is, heeft Indian wel een klein, rond scherm toegevoegd voor navigatiedoeleinden.

Je kunt kiezen uit de kleuren Black Smoke (€ 25.790,-), Ruby Smoke (€ 26.390,-), Stealth Grey (€ 26.390,-). De dealers zouden de motorfietsen in maart 2023 moeten ontvangen. Meer info op Indian’s website.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen