13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuwe Kawasaki driecilinder gespot tijdens test!

Ach nee, het is helemaal geen nieuwe Kawasaki triple. Het is een zeer fraaie vijf minuten durende video van een oude 750 Mach IV die in 1971 door en van de assemblagelijn rolt. Compleet met Engels commentaar en zo’n opwekkend positief Burt Bacharach deuntje eronder gemonteerd. De film – die later werd omgezet naar video –  is bijna 50 jaar geleden opgenomen. Dat je het maar weet, motorrijder van na 1990…

Je ziet de nieuwste productietechnieken en moderne motorelektronica van dichtbij en geniet van een tijd waarin Euro 5 waarschijnlijk nog de naam was van een Boy Band.

Tikje actueel: zorgen over de emissievoorschriften waren er de oorzaak van dat Kawasaki z’n 2-takt driecilinders twee jaar later overboord gooide.

En nu genieten van vijf minuten nostalgie.

https://www.facebook.com/classic2strokes/videos/2390247667853867/?v=2390247667853867
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.