zaterdag 20 april 2024

Nieuwe KTM 990 Duke gespot tijdens tests

De toekomstige generatie van de KTM Duke, de 990, is gespot en gefotografeerd tijdens de eerste tests op de weg. De 990 Duke wordt verwacht in 2023.

Presentatie dit jaar?

De afgelopen jaren heeft KTM elke drie jaar een nieuwe Duke geïntroduceerd. In 2016 was dat de 790 Duke, die vervolgens in 2017 werd uitgebracht. In 2019 werd de 890 Duke geïntroduceerd, introductie in 2020. Als je de ontwikkeling verder doorrekent, kan je ervan uitgaan dat de 990 Duke dit jaar wordt gepresenteerd en volgend jaar gelanceerd.

2022 KTM 790 Duke: De terugkeer van de scalpel!

Veranderingen hebben niet alleen invloed op de motor. Want als we de eerste foto’s mogen geloven, is de LC8c-paralleltwin herzien. Veranderingen zullen zijn doorgevoerd in de cilinderkop. Er wordt een vermogen van ongeveer 130 pk verwacht. Ook de koplamp is opnieuw ontworpen, hoewel het nog maar de vraag is of dit niet slechts een tijdelijke oplossing is. Extra kuipdelen zijn te zien aan de zijkant onder de tank, en wijzigingen aan het spatbord en de achterbrug zijn ook te zien. Wat nog camouflage is en wat in het productiemodel zal komen, blijft nog een onbeantwoorde vraag.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen