woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

1.000 motorrijders helpen mee aan ‘ultiem statement tegen pesten’

Wat een oproep op Facebook al niet voor moois teweeg kan brengen. Nadat een familievriend van de op school gepeste Puk Niemeijer een oproep deed aan motorrijders om haar te begeleiden naar het examenfeest, stroomden de reacties snel binnen. Zo snel zelfs dat de burgermeester van Velsen er een beetje zenuwachtig van werd, maar dat mocht de pret niet drukken.

De opkomst trouwens ook niet, want ongeveer 1.000 motorrijders stonden op woensdagavond 20 april klaar om Puk te brengen naar het examenfeest van haar school in IJmuiden. Een evenement waar je normaal gesproken niet echt naar uitkijkt als je gepest wordt… Maar de 16-jarige Puk maakte dus een geweldige entree, wat gezien wordt als een ultiem statement tegen pesten.

Speedcam Anywhere maakt van iedereen een politieagent

“Ik voel me gesterkt en ik ben blij dat deze mensen achter mijn doel staan”, liet Puk in een reactie weten aan NH Media. Ook Puk’s vader kwam aan het woord: “Dit is denk ik wel het ultieme statement tegen pesten en ik hoop dat mensen er wat van leren.” Puk wordt overigens gepest vanwege haar bijzondere kledingstijl. Ze is een zogeheten steampunker en daar kan dus helaas niet iedereen tegen… Een ultiem statement als deze gaat daar hopelijk snel verandering in brengen.

Zet ‘m op Puk!

Foto’s: ANP

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen