Nieuwe melkkoe gevonden

Niet minder dan tien rijstroken heeft de A2 tegenwoordig tussen Utrecht en Amsterdam. Tien, plus nog eens twee bizar brede vluchtstroken, is een hoop asfalt waarop nog maar zelden files staan en ruimte genoeg lijkt te zijn. Toch maar je er maar 100 kilometer per uur.

Wie er een keer gereden heeft, weet hoe langzaam dat voelt. Vanwege de trajectcontrole is het echter bijzonder raadzaam om vooral niet te hard te rijden. De pakkans is namelijk 100 procent.

En hoewel iedereen weet van die trajectcontrole, schreef de politie in slechts twee maanden 190.000 boetes uit. Dit meldt de NOS. Die 190.000 boetes, we herhalen het nog maar een keer, zorgden voor een opbrengst van 13,5 miljoen euro. Dat is snel gerekend dus meer dan 200.000 euro per dag!

Bizarre bedragen, bizarre aantallen. En toch komt er voorlopig geen verandering in aldus Den Haag. Wie dat snapt, mag het ons uitleggen. We zijn zeer benieuwd…

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.