vrijdag 29 maart 2024

Nieuwe melkkoe gevonden

Niet minder dan tien rijstroken heeft de A2 tegenwoordig tussen Utrecht en Amsterdam. Tien, plus nog eens twee bizar brede vluchtstroken, is een hoop asfalt waarop nog maar zelden files staan en ruimte genoeg lijkt te zijn. Toch maar je er maar 100 kilometer per uur.

Wie er een keer gereden heeft, weet hoe langzaam dat voelt. Vanwege de trajectcontrole is het echter bijzonder raadzaam om vooral niet te hard te rijden. De pakkans is namelijk 100 procent.

En hoewel iedereen weet van die trajectcontrole, schreef de politie in slechts twee maanden 190.000 boetes uit. Dit meldt de NOS. Die 190.000 boetes, we herhalen het nog maar een keer, zorgden voor een opbrengst van 13,5 miljoen euro. Dat is snel gerekend dus meer dan 200.000 euro per dag!

Bizarre bedragen, bizarre aantallen. En toch komt er voorlopig geen verandering in aldus Den Haag. Wie dat snapt, mag het ons uitleggen. We zijn zeer benieuwd…

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen