dinsdag 21 mei 2024

Nieuwe MOTO73 is uit!

Vandaag valt de nieuwe MOTO73 bij de abonnees op de deurmat, wat biedt deze MOTO73? We zetten het op een rijtje:

Triotest
Zet de Ducati 899 Panigale, de Triumph Daytona 675R en de MV Agusta F3 800 naast elkaar en de leek zal je vertellen dat het één pot nat is. Maar wij weten beter. Ze zijn niet over één kam te scheren!

“Het is mooi geweest”
Stoppen, het is voor de meeste rijders het moeilijkste wat ze ooit moeten doen. Bij Arie Vos lag dat ‘net’ iets anders. “Vorig jaar had ik stiekem al het gevoel dat het mooi was geweest”, zegt hij. Maar afscheid nemen zonder titel, dat wilde de Ossenaar toch liever ook niet. En toen belde Kawasaki…

Vol welpennest
Triumph zet komend jaar groots in op de Tiger 800, aangezien de ‘kleine’ allroad nieuwe familieleden verwelkomde. De luxe x-versies van de XR en XC gaan voorop in het front en moeten motorrijders overhalen om een Tiger in huis te halen. Gaat dat lukken met dit Britse viertal? Zijn ze inderdaad in staat om de verkoop te stimuleren?

Veelbelovend begin
Succes in het WK Superbike is voor een regerend WK Supersport-kampioen niet vanzelfsprekend, iets waar Kenan Sofuoglu het bekendste voorbeeld van is. Bij Michael van der Mark lijkt het gelukkig een compleet ander verhaal te worden. De Rotterdammer zat er tijdens zijn allereerste test met de Pata Honda CBR1000RR Fireblade SP op het Spaanse Jerez meteen knap bij.

Terug naar de basis
Dé sport-toermachine van Honda, zo kun je de VFR gerust noemen. Hij groeide van een 750cc-V4, naar een 800, toen naar een dikke 1200cc en is nu weer geslonken tot een 800cc. Zo mooi als nu was hij nooit eerder, maar is hij ook beter dan ooit?

Spirit of Speed
In het laatste weekeinde van oktober organiseerde Paul Rutten een internationale raceshow in Mill. Als verzamelaar van racemotoren toonde hij niet alleen zijn eigen collectie aan het publiek, maar wist hij exemplaren van over de hele wereld naar Nederland te krijgen. Daarmee werd niet alleen zijn eigen droom werkelijkheid.

En nog veel meer…

Bestel direct of neem hier een abonnement!

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen