zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuwe MOTO73 is uit!

De nieuwe MOTO73, nummer 9 van 2016, ligt vandaag in de schappen en op de mat. Het testseizoen begint op stoom te komen dus nummer 9 staat barstensvol tests, maar natuurlijk blikken we ook terug op de chaos van de MotoGP op Circuit of the Americas in Austin en uiteraard het WK Superbikes op Assen!

Iets precieser, graag? Een aantal korte introducties van wat je kunt verwachten met het openslaan van MOTO73 nummer 9!

Introductie – GRAN CAFE, KLEINE PRIJS – SWM Gran Milano
Was de terugkeer van seventies enduromerk SWM vorig jaar ronduit verrassend, de komst van de uitermate fris en origineel ogende Gran Milano 440 is minstens zo verbazingweekend. Een cool ogende 440cc-eenpitter voor een krappe 6700 euro, is dat te mooi om waar te zijn?

Testrapport – Z1000-DE-LUXE – Kawasaki Z1000 Sugomi Edition
Om de Sugomi-filosofie achter Kawasaki’s populaire dikke naked kracht bij te zetten, komen de groene nu met de Sugomi Edition. Wij waren in Spanje voor een nadere kennismaking.

Sport | WK Superbike Assen – DE WEG NAAR HET PODIUM IN ZES UITDAGINGEN
Na het dubbele podium van 2015 Assen, de unieke tweede plaats op Phillip Island en de Superpole-zege in Thainland wisten velen het zeker: Van der Mark zou op het TT-Circuit zijn eerste WK Superbike-race gaan winnen Jonathan Rea, Tom Sykes of Chaz Davies verslaan grenst in 2016 echter aan het onmogelijke. Van der Mark wist dat natuurlijk als geen ander, maar kwam toch verschrikkelijk dichtbij.

Reportage – MET NOP NAAR DE TOP – Kawasaki Versys 650 op noppen
Een paar moddervette noppenbanden transformeren een doodgewone middenklasser als Kawasaki’s Versys in een woest ding. Het lijkt alsof hij na een verbouwingsproces van een half jaar uit het schuurtje van een hipster rolt. Bij een wild ding horen woeste plannen. Offoad een Spaanse berg beklimmen bijvoorbeeld.

Sport | MotoGP – MARC MARQUEZ: MASTER OF AMERICA
Voor het vierde jaar op rij domineerde Marc Márquez de Grand Prix op het ‘Circuit of the Americas’. Daarmee is de 23-jarige Spanjaard ongeslagen in Austin, zelfs sinds hij in 2011 voor de eerste keer op dit circuit aantrad. Na eerste twee Moto2-races te hebben gewonnen, boekte ‘Master Márquez’ er nu zijn achtste zege in de MotoGP.

1-tegen-1 – Yamaha YZF-R1 vs YZF-R1M
Voilà, de aftrap van een nieuwe serie. Doel? Twee motoren uit het snelle genre verleiden tot een krachtmeting op het TT-Circuit. En dat alles in de vakkundige handen van onze eigen chef superbike, Bob Withag. We beginnen met een broederstrijd: de R1 versus de R1M.

Dat en natuurlijk veel meer. Nooit meer iets missen? Klik hier voor een abonnement en je hebt MOTO73 voortaan iedere twee weken op de dag van verschijning op de mat! 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen