Nieuwe MOTO73 is uit!

Duotest – Aprilia Dorsoduro 1200 ATC/ABS – Ducati Hypermotard EVO SP
Kleine tankjes, dorstige tweecilinders en een allesbehalve milieubesparende rijstijl die beide motoren op het lijf geschreven is, zorgen er bij de Aprilia Dorsoduro en Ducati Hypermotard voor dat je om de haverklap bij de pomp staat. Dat is allesbehalve praktisch. Maar leuk zijn deze twee wel!

Vergelijkingstest – Kawasaki Z1000 – Kawasaki Z1000SX
Kawasaki heeft de ‘kale’ Z1000 gebruikt als basis voor de aangeklede Z1000SX, een meer toergerichte versie van de naakte wildebras. Worden we in de luren gelegd door het verhoogde windscherm en wat kleinigheden of zijn de twee broers echt uit elkaar gegroeid?

De Holland-Amerika-toer
Twee dagen lang bekijken we Nederland door de ogen van Amerikanen. Met dikke Harley-Davidson-motoren van EagleRider Holland bezoeken we de mooiste plekjes van ons kikkerlandje. Natuurlijk kunnen echte Nederlandse toeristische trekpleisters, zoals Volendam, de Afsluitdijk en de Zaanse Schans, daarbij niet ontbreken.

MotoGP Tsjechië
Zo spannend als de 125cc en de Moto2 waren, zo saai was de race van de MotoGP. Nadat koploper Dani Pedrosa was gevallen, reed Casey Stoner gemakkelijk naar zijn zesde zege van dit jaar. Grote verliezer was Jorge Lorenzo, die slechts vierde werd.

Erzberg Rodeo
De kille cijfers zeggen alles over de gruwelijkheid van de Erzberg Rodeo: vijftienhonderd starters en twintig finishers. De sterke Nederlandse delegatie wilde hoog scoren en kon daarvoor rekenen op ondersteuning van een fanatieke Oranjebrigade langs de baan. Het mocht niet baten, tot grote frustratie.

Testrapport Honda CB1000R Scorpion
Het behoudende Honda kwam in 2008 met de wild ogende CB1000R op de proppen. Maar alles went, ook deze naked, hoe strak en agressief de lijnen ooit ook waren. De met accessoires behangen Scorpion-editie benadrukt opnieuw hoe knap de duizend in elkaar steekt en hoe lekker hij rijdt.

BMW K1600
Een zes-in-lijn zet automatisch alle zintuigen van motorliefhebbers op scherp. De BMW K1600 mag sinds de introductie dan ook op grote belangstelling rekenen. Wij mazzelaars van MOTO73 mogen een half jaar rijden met de dikke Beier. Jij mag actief meedelen in die zescilindervreugde.

En verder…
FOTO73
Actueel
Talent Cup 600
ONK wegrace Assen/Francorchamps
Journaal
Motor Zesdaagse
Vraagbaak
Prijslijst nieuwe motoren
Agenda
BMW Motorrad Days
Motor & Film
Occasion73

Motoren in dit nummer
Ducati Streetfighter 848
Aprilia Dorsoduro 1200 ATC/ABS
Ducati Hypermotard EVO SP
Kawasaki Z1000
Kawasaki Z1000SX
Honda CB1000R Scorpion
BMW K1600GTL
BMW R1150RT
Benelli Café Racer
Triumph Speed Triple
Suzuki GSX-R750
KTM 990 SM T ABS

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.