Castiglioni overleden

Claudio Castiglioni is gisteren na een ziekbed op 64-jarige leeftijd overleden. Met het heengaan van Castiglioni verliest de motorwereld een invloedrijk man die zeker voor de Italiaanse markt een zeer grote rol speelde.

Het motorverhaal van Castiglioni begon in 1978 toen hij Cagiva oprichtte. Later was hij ook werkzaam voor Ducati, Husqvarna en natuurlijk  MV Agusta. Mede dankzij Castiglioni kunnen we nog altijd genieten van iconen als de Ducati 916 en de MV Agusta F4. Om er zo maar een paar te noemen…

Ook in de racerij genoot, en geniet, hij veel aanzien. Met Cagiva won hij wereldkampioenschappen in de cross én Le Dakar. Onder zijn leiding domineerde Ducati het WK Superbike terwijl Husqvarna zeer succesvol was in de enduro, cross en supermoto.

Aanstaande vrijdag wordt Castiglioni begraven in het Italiaanse Varese.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?