13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuwe Suzuki Katana in de maak?

Opnieuw presenteert Suzuki een plaagvideo, waarin op 2 oktober de introductie van een Katana-achtige motor wordt aangekondigd.

Op 2 oktober, tijdens de Intermot in Keulen, weten we meer. Presenteert Suzuki een Katana of wordt het zwaard in de video gebruikt om de stuureigenschappen van de nieuwe te verbeelden?

De geruchten rond de nieuwe Suzuki Katana doen al de rondte sinds het afgelopen najaar. Op de EICMA van 2017 pronkte een Suzuki Katana, waarvan later bleek dat ie niet door Suzuki zelf was geconstrueerd maar door een club liefhebbers. Nu is nostalgie een slechte raadgever, die een enorme tegenvaller veroorzaken. Inmiddels krijgt de modelnaam Katana wel iets magisch.

Voor zover we nu weten – op basis van een jaar lang geruchten – en de tank die je in de onderstaande video kunt zien, zou het heel goed kunnen dat Suzuki met de Katana de productiemotor – GSX-700T? – bedoelt, die als Recursion concept jaren geleden al werd geïntroduceerd.

Volgende week weten we meer.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen