Nieuwe Suzuki Katana in de maak?

Opnieuw presenteert Suzuki een plaagvideo, waarin op 2 oktober de introductie van een Katana-achtige motor wordt aangekondigd.

Op 2 oktober, tijdens de Intermot in Keulen, weten we meer. Presenteert Suzuki een Katana of wordt het zwaard in de video gebruikt om de stuureigenschappen van de nieuwe te verbeelden?

De geruchten rond de nieuwe Suzuki Katana doen al de rondte sinds het afgelopen najaar. Op de EICMA van 2017 pronkte een Suzuki Katana, waarvan later bleek dat ie niet door Suzuki zelf was geconstrueerd maar door een club liefhebbers. Nu is nostalgie een slechte raadgever, die een enorme tegenvaller veroorzaken. Inmiddels krijgt de modelnaam Katana wel iets magisch.

Voor zover we nu weten – op basis van een jaar lang geruchten – en de tank die je in de onderstaande video kunt zien, zou het heel goed kunnen dat Suzuki met de Katana de productiemotor – GSX-700T? – bedoelt, die als Recursion concept jaren geleden al werd geïntroduceerd.

Volgende week weten we meer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?