zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi’s eerste nu op methaan

Het is natuurlijk een welbekend verhaal hoe Valentino Rossi zijn eerste ‘race’ ervaring op de openbare ervaarde in zijn Apecar. Een klein wagentje met onder de cabine één wiel en onder de laadbak twee met een starre as. Beelden zijn er ook, gemaakt door zijn vrienden die hem op hun scooter proberen bij te houden door de straten van Tavulia. Een kleine blauwe pluim tweetaktbraaksel uit de uitlaat iedere keer dat hij vol gas wegtrekt. 

Die mate van uitstoot mag echt niet meer uit een voertuig komen anno 2018. Zeker niet in super bevolkte gebieden waar smog toch al voor ernstige problemen zorgt. Piaggio presenteerde deze week daarom hun allernieuwste Ape Xtra LDX en Ape Auto DX in India. Wat er nieuw aan die driewielers is? Ze lopen op methaan en aardgas. Ook zijn het de eerste Apecars met een vloeistofgekoeld blok. De eersten van de nieuwe generatie Apes zullen dus in India op de markt worden gebracht als een taxi en een bakwagen. Later zullen de Apes ook in andere opkomende markten gaan verschijnen. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen