Rossi’s eerste nu op methaan

Het is natuurlijk een welbekend verhaal hoe Valentino Rossi zijn eerste ‘race’ ervaring op de openbare ervaarde in zijn Apecar. Een klein wagentje met onder de cabine één wiel en onder de laadbak twee met een starre as. Beelden zijn er ook, gemaakt door zijn vrienden die hem op hun scooter proberen bij te houden door de straten van Tavulia. Een kleine blauwe pluim tweetaktbraaksel uit de uitlaat iedere keer dat hij vol gas wegtrekt. 

Die mate van uitstoot mag echt niet meer uit een voertuig komen anno 2018. Zeker niet in super bevolkte gebieden waar smog toch al voor ernstige problemen zorgt. Piaggio presenteerde deze week daarom hun allernieuwste Ape Xtra LDX en Ape Auto DX in India. Wat er nieuw aan die driewielers is? Ze lopen op methaan en aardgas. Ook zijn het de eerste Apecars met een vloeistofgekoeld blok. De eersten van de nieuwe generatie Apes zullen dus in India op de markt worden gebracht als een taxi en een bakwagen. Later zullen de Apes ook in andere opkomende markten gaan verschijnen. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.