Is er een nieuwe Yamaha FZ750 in de maak?

Een nieuw gerucht doet de ronde dat Yamaha werkt aan een nieuwe FZ750 die gebaseerd zou kunnen zijn op de huidige MT-09. Verantwoordelijk voor het gerucht is de Japanse publicatie Young Machine. Hoewel het op dit moment nog slechts gewoon een gerucht is, zou het wel kunnen. De Suzuki Katana doet het wereldwijd niet verkeerd, dus waarom zou Yamaha niet ook een ouder model als nieuw uitbrengen?

Volgens Drive Mag Riders zou een groot deel van de motor rechtstreeks van de MT-09 betrokken kunnen worden. Denk aan het motorblok, het rijwielgedeelte en veel andere onderdelen. Yamaha zou dan alleen nog wat stylingelementen moeten toevoegen zoals stuur, kuip, verlichting, etc.

Yamaha heeft nog op geen enkele manier een officiële aankondiging of afwijzing verstuurd. Het bedrijf houdt de lippen op elkaar en dat kan van alles betekenen. Het opnieuw uitbrengen van de ‘FZ750’ is een interessante. Toen de motor werd uitgebracht, stond hij meteen al bekend als eigenzinnig met z’n vijf kleppen per cilinder, 749cc en vier-in-lijn.

Met de nieuwe MT-09 als basis, wordt een triple als krachtbron gebruikt. Dat zou een fundamentele breuk zijn met de FZ750. De ‘FZ MT-09’ heeft dan alleen de naam en de stijl van de originele FZ. In het geval van de Suzuki Katana bleek dat motorrijers er geen problemen mee hadden. Dus misschien is Yamaha wel een klein succesje op het spoor.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?