Nog meer MT-nieuws

Yamaha is er eens goed voor gaan zitten en pakt in 2014 flink uit met de MT-serie. Naast de onlangs gepresenteerde driecilinder, de MT-09, gaan de Japanners nu ook met een twin komen. De MT-07 maakt gebruik van een 689 cc tweecilinder-in-lijn, waaruit 74,8 pk en 68 nm wordt gehaald. Wederom wordt er gebruik gemaakt van een 270 graden krukas, waarmee de crossplane-technologie nagebootst moet worden. Om trillingen te elimineren, maakt de twin gebruik van een balansas. Het blok hangt overigens in een stalen ruggegraatframe en vind je het achterwiel terug in een asymmetrische swingarm.

 

Ook tref je aan de achterzijde een monocross shock aan, die op veervoorspanning gewijzigd kan worden. Voor wordt alles strak gehouden door een 41 mm dikke voorvork, die een veerweg van 130 mm kent. In hetzelfde voorwiel als de 09 hangen twee 282 mm wave-schijven die samenwerken met twee vierzuigerremklauwen. Apart is de plaats van het LED-display, dat is namelijk direct op het stuur gemonteerd. De MT-07 oogt ons als een speelfiets en dat doet het rijklaar gewicht van slechts 179 kilo ook wel vermoeden. De tweede MT van 2014 gaat in vijf kleuren naar Nederland komen.

 

MT-09 SR
Na een succesvolle launch van de MT-09 komt Yamaha nu al met een tweede versie van deze naked. De triple gaat nu ook leverbaar zijn als SR, dat staat voor Street Rally. Deze machine is een agressief ogende supermotard, die zich onderscheidt door onder meer een koplampcover, handkappen en nummerplaten aan de zijkanten. Het zadel is, zoals het op een supermoto hoort, wat platter dan je wellicht gewend bent. Begin 2014 te koop bij de Yamaha-dealer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?