zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Super Ténéré gewijzigd voor 2014

De Super Ténéré heeft wat aanpassingen te verwerken gekregen. En dat juichen we natuurlijk alleen maar toe. Zo heeft de twin grotere in- en uitlaatpoorten, een lichtere nokkenas en gewijzigde zuigerveren. Ook het uitlaatsysteem is gewijzigd en dat alles levert een beter blokkarakter en twee pk extra op. Ook belangrijk om te melden is dat de D-mode aangepast is. De mapping van T en S zijn nu verfijnder en dat moet het rijden op de XT1200 ten goede komen. Daarvoor zorgt ook het nieuwe windscherm, dat met de hand in vier posities gezet kan worden. Een LCD-display met versnellingsindicator houd je up-to-date. Om minder trillingen in de handen te krijgen, is er een nieuwe aluminium stuur gemonteerd. Last, but not least: de Super Ténéré krijgt net als de FJR standaard een cruise control-systeem. 

 

XT1200ZE Super Ténéré
Voor de avonturier die nog even iets meer comfort wil hebben op de motor, is er de ZE-versie van de Super Ténéré. Het grote verschil met het standaard model, elektronisch aangestuurde vering. Via het stuur kun je op gemakkelijke wijze de veervoorspanning en demping aanpassen. Verdere verschillen: standaard verwarmde handvatten, topkofferrek, een middenbok en handkappen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelYamaha gaat klassiek…
Volgend artikelNog meer MT-nieuws

Gerelateerde artikelen