vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nog meer Triumph-nieuws

Meteen te herkennen, deze Triumph 800XC Special Edition. Dat rode frame en dat rode dashboard steken prima af bij de zwarte hitteschilden, het zwarte stuur en de zwarte passagiershandgreep.

 

Speedmaster
Voor het komende modeljaar krijgt de Speedmaster een aantal updates, onder andere het motorblok en de koelvinnen. Het koplamphuis is zwart, net zoals het stuur, stuureinden, wielen, rempedaal, schakelpedaal, vering, airboxhuis, accubevestiging, spatbordbeugel, kettingwiel en de leidingen van de oliekoeler. Tel daarbij de nieuwe uitlaatdempers met het nog mooiere geluid op. De Speedmaster zal verkrijgbaar zijn in de kleurstellingen Jet Black en Matt Graphite, voorzien van mat zwarte strepen.

America
Ook hier gaat het om details, zoals op het blok en de koelvinnen goed te zien is. De zwarte leidingen voor de oliekoeler zien er net even anders uit. Een verchroomde koppelingsdeksel en kettingbeschermer benadrukken de klassieke cruiserlook, net zoals de nieuwe floorboards met een groter rempedaal en en hak/teen schakeling de link met de oer-cruisers nog versterkt. De Britse afkomst wordt dan weer uitgelicht met de rubberen kniepads op de tank en de nieuwe uitlaatdempers. De America wordt in het nieuwe modeljaar voorzien van een schitterende Cinder Red/Morello Red two-tone kleurstelling en is ook verkrijbaar in Phantom Black.

De America en de Speedmaster zullen in Nederland € 9.990 en in België € 8.790 gaan kosten. De prijzen voor de Tiger 800XC SE zijn respectievelijk € 11.940 en € 10.940. De Tiger 800XC SE staat vanaf maart 2014 bij de dealers, de America en Speedmaster zullen al eerder uitgeleverd worden. Voor het einde van het jaar zelfs.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen