woensdag 8 februari 2023

Nog meer zorgen voor fabrikanten

Leden van de ACEM, de branchevertegenwoordiger van motorfietsfabrikanten in Europa, zijn zeer bezorgd over de nieuwe, absurde en zeer verschillende eisen aan het A-rijbewijs. Want niet alleen in Nederland wordt het moeilijker om je motorrijbewijs te halen en te behouden, dit speelt in heel Europa. Het grootste probleem daarnaast is volgens de ACEM dat de richtlijnen per land erg veel verschillen.

Zo moet je in Spanje heel veel kilometers en trainingsuren maken voordat je een onbeperkt rijbewijs krijgt. Voor de goede orde, dit geldt pas als je al twee (!) jaar een zogeheten A2-papiertje in bezit hebt. In Frankrijk moet je binnenkort elk jaar laten zien dat je regelmatig motor rijdt. Dit kan dan enkel door het overleggen van verzekeringspapieren. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De Europese Commissie is inmiddels ingeschakeld maar resultaten daarvan zijn er nog (lang) niet.

Wij houden het nauwlettend in de gaten! Binnenkort meer. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen