Nog meer zorgen voor fabrikanten

Leden van de ACEM, de branchevertegenwoordiger van motorfietsfabrikanten in Europa, zijn zeer bezorgd over de nieuwe, absurde en zeer verschillende eisen aan het A-rijbewijs. Want niet alleen in Nederland wordt het moeilijker om je motorrijbewijs te halen en te behouden, dit speelt in heel Europa. Het grootste probleem daarnaast is volgens de ACEM dat de richtlijnen per land erg veel verschillen.

Zo moet je in Spanje heel veel kilometers en trainingsuren maken voordat je een onbeperkt rijbewijs krijgt. Voor de goede orde, dit geldt pas als je al twee (!) jaar een zogeheten A2-papiertje in bezit hebt. In Frankrijk moet je binnenkort elk jaar laten zien dat je regelmatig motor rijdt. Dit kan dan enkel door het overleggen van verzekeringspapieren. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De Europese Commissie is inmiddels ingeschakeld maar resultaten daarvan zijn er nog (lang) niet.

Wij houden het nauwlettend in de gaten! Binnenkort meer. 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.