Film > Van Dongen vecht zwaarste strijd

De diagnose kanker kwam keihard aan bij oud-motorcoureur Cees van Dongen uit Rotterdam. Een melanoom, met uitzaaiingen, en de verwachtingen zijn slecht. Maar Van Dongen blijft hopen en vechten. Zo'n driekwart jaar weet hij van de ernst van zijn ziekte. Het noopte hem tot stoppen met zijn favoriete hobby: het racen met de 'Golden 50cc club', een hechte groep vrienden die jaarlijks vele circuits afgaat om demonstraties te geven. "Helaas gaat het niet meer. Het hoofd wil nog wel, maar het lichaam niet meer", aldus de 79-jarige geboren Rotterdammer.

Van Dongen vertelt zijn aangrijpende verhaal vanuit zijn domein, de werkplaats naast zijn fraaie huis in Capelle aan de IJssel. “Ik grijp alles aan, contact alle ziekenhuizen en klinieken in de hoop dat ze me kunnen helpen. Maar tot nu toe zonder resultaat helaas. Maar ik heb sinds kort weer een sprankje hoop. Na de TT heb ik een afspraak in het Antoni van Leeuwenziekenhuis, want er is een nieuw medicijn. Nu is mijn hoop gevestigd op de artsen daar. Misschien dat ze me kunnen helpen."

RTV Drenthe Sport-verslaggever Niels Dijkhuizen zocht de Van Dongen op en sprak over zijn imposante loopbaan en over het zwaarste gevecht, die de Rotterdammer op dit moment aan het voeren is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.