zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Film > Van Dongen vecht zwaarste strijd

De diagnose kanker kwam keihard aan bij oud-motorcoureur Cees van Dongen uit Rotterdam. Een melanoom, met uitzaaiingen, en de verwachtingen zijn slecht. Maar Van Dongen blijft hopen en vechten. Zo'n driekwart jaar weet hij van de ernst van zijn ziekte. Het noopte hem tot stoppen met zijn favoriete hobby: het racen met de 'Golden 50cc club', een hechte groep vrienden die jaarlijks vele circuits afgaat om demonstraties te geven. "Helaas gaat het niet meer. Het hoofd wil nog wel, maar het lichaam niet meer", aldus de 79-jarige geboren Rotterdammer.

Van Dongen vertelt zijn aangrijpende verhaal vanuit zijn domein, de werkplaats naast zijn fraaie huis in Capelle aan de IJssel. “Ik grijp alles aan, contact alle ziekenhuizen en klinieken in de hoop dat ze me kunnen helpen. Maar tot nu toe zonder resultaat helaas. Maar ik heb sinds kort weer een sprankje hoop. Na de TT heb ik een afspraak in het Antoni van Leeuwenziekenhuis, want er is een nieuw medicijn. Nu is mijn hoop gevestigd op de artsen daar. Misschien dat ze me kunnen helpen."

RTV Drenthe Sport-verslaggever Niels Dijkhuizen zocht de Van Dongen op en sprak over zijn imposante loopbaan en over het zwaarste gevecht, die de Rotterdammer op dit moment aan het voeren is.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen