dinsdag 26 september 2023

Noorwegen komt dichterbij met nieuwe verbinding Nederland-Noorwegen

Sinds april 2022 vaart Holland Norway Lines met de luxe cruiseferry MS Romantika drie keer per week op en neer tussen de Eemshaven in Groningen en Kristiansand in Zuid-Noorwegen. Met deze nieuwe ferry-verbinding komt Noorwegen een stuk dichterbij, wat vele kansen biedt voor de avontuurlijke motorrijder! Elke dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag vertrekt het schip vanuit Nederland naar Noorwegen, op woensdag, vrijdag en zondag is de afvaart terug naar Nederland. De 18 uur durende overtocht vindt voor het grootste deel plaats in de avond en nacht, waardoor je ’s ochtends meteen kunt beginnen aan je reis door Noorwegen.

De vakantie begint aan boord

Aan boord van de MS Romantika begint de reis naar Noorwegen ontspannen. Na vertrek kun je vanaf het zonnedek buiten genieten van het eindeloze uitzicht over de Noordzee, winkelen in de belastingvrije shops en ’s avonds uit eten in het buffet- of à la carte restaurant. Sluit de avond af met een drankje in een van de bars, in het casino of in het theater waar livemuziek wordt gespeeld. Na een nacht goed slapen in je eigen hut en een uitgebreid ontbijtbuffet in de ochtend, begint het avontuur in Noorwegen!

Ontdek Noorwegen

Rond 10 uur ’s ochtends arriveer je in Kristiansand, in het zuiden van Noorwegen. Er zijn vele activiteiten te ondernemen in of rond het stadje. Zo zijn er in de buurt veel natuurgebieden te vinden, waar je behalve motorrijden ook kunt wandelen, mountainbiken, zwemmen of vissen. Ook Kristiansand zelf biedt een hoop te doen: bezoek bijvoorbeeld de pittoreske houten huisjes in het oude stadscentrum of het fort uit 1672, bewonder de vismarkt waar elke dag verse vis aan land wordt gebracht door lokale vissers, of struin langs de vele boetiekjes. Na een lange dag kun je neerstrijken op een van de vele terrasjes in het centrum.

Naast Kristiansand is er natuurlijk nog veel meer te ontdekken in Noorwegen: de prachtige natuur en de uitgestrektheid van het land maken dat het uitermate geschikt is om te ontdekken op de motor. Denk eens aan een tocht langs de schitterende zuidkust, die gekenmerkt wordt door een gevarieerd landschap, met mooie kustwegen, bossen, bergen, pittoreske stadjes en een hoop kleine strandjes. Of doorkruis het land om richting de fjorden te rijden, waar Noorwegen bekend om staat. Er zijn prachtige routes uit te stippelen langs de fjordenkust; een van de bekendste routes is de Trollstigen Nationaal-Toeristisch Route, een 106 km lange route langs vele fjorden, watervallen en bergen. Of misschien is de route van Kristiansand naar Lysebotn via het Setesdal wat voor jou: met 27 scherpe haarspeldbochten een ware beproeving! Onderweg kun je stoppen voor een wandeling of een picknick met adembenemende uitzichten.

Kortom: Noorwegen is bij uitstek het land om vrijheid en rust te ervaren, te genieten van de prachtige natuur en er zijn tal van mooie routes om te ontdekken met de motor.

September = motormaand bij Holland Norway Lines!

Wil je dit najaar nog de vrijheid van Noorwegen ervaren? September is de laatste maand voor de herfst echt haar intrede doet! De bomen kleuren al langzaam geel, het wordt al wat frisser, en met de laagstaande zon krijgt het weidse landschap een extra bijzonder aanzicht. Boek je in september een overtocht met de motor naar Noorwegen, dan profiteer je nu van een gratis ontbijtbuffet op zowel de heen- als terugreis! Je kunt deze aanbieding boeken op hollandnorwaylines.com met de promotiecode MOTO922.

Foto: Hans Petter Sørensen / FarOutFocus – Visit Norway.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image