Norton failliet of niet?

Norton Motorcycles zou failliet zijn. Tenminste, dat zou je kunnen opmaken uit een lijst die wordt bijgehouden door het Britse Companies House. Dat is een bedrijfsregistratiekantoor. Op de lijst stond dat Norton werd ontbonden wegens inactiviteit.

Nogal een bericht. En het zijn toch al geen makkelijke tijden voor de kleintjes in de motorindustrie. Alta, dat nog niet zo heel lang geleden in de belangstelling stond van Harley-Davidson, is ter ziele. Dat geldt ook voor het Amerikaanse Motus, dat met een dikke V4 probeerde de ultieme Amerikaanse sporttoer te bouwen en te verkopen.

Het duurde niet lang of een woordvoerder van Norton liet via een Australische site weten dat ‘het merk nog steeds zo levendig is als wat’. En dat het bericht van het Britse Companies House het gevolg was van het ‘te laat leveren van het nodige papierwerk’.

Veel ophef over niets? Waar rook is, is vuur. Het uitdokteren, bouwen en vermarkten van een motorfiets kost veel geld en veel tijd. Hoelang heeft Triumph erover gedaan om winstgevend te worden. Eén decennium, twee? Neemt niet weg dat de Norton V4RR superbike intrigeert en dat we heel erg benieuwd zijn naar de 650cc Atlas.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?