donderdag 18 april 2024

Nou ja: Harley-Davidson zoekt heil in fietsen

Als zoveel andere motormerken legde Harley-Davidson zich in z’n 115-jarig bestaan niet alleen toe op het bouwen van motorfietsen. In de beginperiode verlieten ook fietsen de lopende band. En dat gaan ze herhalen.

Heritage Bicycles uit Chicago gaat in samenwerking met het Harley-Davidson Museum in Milaukee een aantal fietsen produceren. Het betreft een reproductie van de Model 7-17 Standard uit 1917. De fietsen worden een exacte kopie van de fietsen die William S. Harley en de gebroeders Davidson tussen 1917 en 1922 hebben gemaakt. De framematen zijn wel iets groter, immers is de huidige mensch groter dan mensen uit het begin van de 20e eeuw.

Zoals zo vaak met dergelijke productie zijn de aantallen ook nu klein. Heritage Bicycle bouwt er slechts 10. Ze zijn allemaal olijfgroen en voorzien van krijtstrepen die met de hand zijn geschilderd door een plaatselijke kunstenaar in St. Francis, Wisconsin. Het museum zal de verkoop voor zijn rekening nemen. Reserveren kan, maar de prijs is niet mals met een bedrag van 4.200 dollar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen