Nou ja: Harley-Davidson zoekt heil in fietsen

Als zoveel andere motormerken legde Harley-Davidson zich in z’n 115-jarig bestaan niet alleen toe op het bouwen van motorfietsen. In de beginperiode verlieten ook fietsen de lopende band. En dat gaan ze herhalen.

Heritage Bicycles uit Chicago gaat in samenwerking met het Harley-Davidson Museum in Milaukee een aantal fietsen produceren. Het betreft een reproductie van de Model 7-17 Standard uit 1917. De fietsen worden een exacte kopie van de fietsen die William S. Harley en de gebroeders Davidson tussen 1917 en 1922 hebben gemaakt. De framematen zijn wel iets groter, immers is de huidige mensch groter dan mensen uit het begin van de 20e eeuw.

Zoals zo vaak met dergelijke productie zijn de aantallen ook nu klein. Heritage Bicycle bouwt er slechts 10. Ze zijn allemaal olijfgroen en voorzien van krijtstrepen die met de hand zijn geschilderd door een plaatselijke kunstenaar in St. Francis, Wisconsin. Het museum zal de verkoop voor zijn rekening nemen. Reserveren kan, maar de prijs is niet mals met een bedrag van 4.200 dollar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?