vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

NSF100-seizoen geopend

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Djim Ulrich is afgelopen zaterdag tijdens de eerste wedstrijd om het kampioenschap goed van start gegaan. Vertrekkend vanaf pole op Circuit Park Berghem pakt hij in de eerste wedstrijdrace een tweede plaats om vervolgens in de tweede race iedereen voor te blijven. De dag overwinning gaat ook naar hem toe, mede doordat zijn directe tegenstander Walid Soppe in de tweede race een foutje maakt.

In de eerste race bepalen Djim en Walid de wedstrijd. Beide coureurs gaan goed van start en zorgen direct voor een hoog tempo. Gedurende de race wisselen ze elkaar een paar keer af op kop. Achter hen proberen Jeffrey Buis en Rick Dunnik de aansluiting te vinden. Walid weet uiteindelijk Djim net voor te blijven en pakt de winst in de eerste race. Nieuwkomer Quentin Koers komt verrassend als zesde over de streep.

In de tweede race is Walid erop gebrand om de winst nogmaals te pakken en rijdt hij direct op kop. Hij krijgt Jeffrey, Djim en Rick in zijn kielzog mee. Jeffrey pakt in de tweede ronde brutaal de koppositie over maar kan deze helaas niet behouden. Een valpartij dwingt hem terug naar plaats dertien en maakt hem kansloos voor een overwinning in deze race. Achter de kopgroep vechten Bibi Damen, Quentin Koers, Niek van den Broek en Ruben Doorakkers om plek vijf. Daartussen zit Finn de Bruin die netjes vierde ligt. Op kop neemt Walid iets teveel risico waardoor hij ook valt. Gelukkig kan hij zijn weg snel vervolgen en wordt hij uiteindelijk nog derde achter Rick. Djim kan dan eenvoudig de overwinning in deze tweede race op zijn naam zetten.

Nieuwe banden
Tijdens de eerste vrije training waren er nogal wat valpartijen doordat de banden nog glad waren. Coach Joey Litjens had de coureurs van te voren gewaarschuwd dat nieuwe banden enkele ronden de tijd nodig hebben om grip te pakken. “Het is wel goed dat de rijders aan het begin van het seizoen dit een keer meemaken. Nieuwe banden is voor deze jonge coureurs best spannend en je zag ook dat onervarenheid hier een rol speelt. Daardoor vielen een aantal jongens al vrij snel maar dat is niet erg, daar leren ze alleen maar van.”

Doordat de coureurs moesten wennen aan de nieuwe banden werd er in overleg met de SOBW besloten dat de kwalificatie wat langer zou duren. Hierdoor kregen de coureurs wat meer tijd om aan de nieuwe banden te wennen. “Het is goed om te zien hoe de coureurs dit oppakken. Een langere kwalificatie vereist een goede opbouw in het racen. Niet meteen vol erin gaan maar rustig opbouwen. Je ziet dat de jongens goed naar mijn aanwijzingen langs de baan kijken en daar meteen iets mee doen. Ik had niet verwacht dat ze de twintig minuten zo goed vol zouden houden maar dat is wel gelukt en stemt mij tevreden” aldus Joey.

Coureurs aan het woord
Djim Ulrich is tevreden over zijn eerste wedstrijd: “Het was een mooie strijd met Walid deze races, jammer dat hij in de tweede wedstrijd viel. Daardoor viel de spanning een beetje weg. Jeffrey ging ook erg hard en ik verwacht dat hij zich de komende tijd nog wel meer van voren laat zien. Ik hoop dit kampioenschap op een mooie strijd van de top 5.” Jeffrey Buis kijkt ondanks zijn valpartij in de tweede race toch met een positief gevoel terug op zijn optreden dit weekend: “Ik remde in de tweede race verkeerd en toen viel ik. Gelukkig kon ik wel doorrijden en ben ik tevreden dat ik uiteindelijk nog vijfde ben geworden vandaag. Ik hoop dit seizoen in de top 3 te eindigen.” Ruben Doorakkers is minder tevreden over zijn races: “Ik werd in de eerste race wat opgehouden door achterblijvers. In de tweede race zat ik in een leuke groep maar kon ik helaas niet naar voren rijden. Ik had er meer van verwacht en daarom ben ik nu niet tevreden.”

Volgende wedstrijd
Op 21 april (Tweede Paasdag) wordt de tweede wedstrijd gereden op de Wielerbaan in Brakel. Toegang is € 5. Kom jij ook??

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen