22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Oh wat zijn we braaf

Sinds de eerste snelwegen een jaar geleden naar 130 kilometer per uur gingen, zijn er nog geen tienduizend bekeuringen uitgeschreven. Weggebruikers houden zich op snelwegen met de nieuwe limiet keurig aan de snelheid aldus De Telegraaf. Maar 1,6 procent rijdt er te hard.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. Volgens woordvoerder Frans Zuiderhoek is een overtredingspercentage van 1,6 bijzonder laag. “Het is wel zo dat we vaker zien dat nieuwe regels goed worden nageleefd. Daarna neemt het aantal overtredingen toe. Daarom houden we de naleving van de 130 in de gaten.”

Voordat dit kabinet het snelheidsregime op de eerste snelwegen veranderde naar 130 suggereerden critici dat hardrijders hiervan misbruik zouden maken door 140 aan te gaan houden. Om dit tegen te gaan, is de vaste correctiemarge naar beneden geschroefd van acht naar vijf kilometer. Daardoor betekent 136 kilometer nu al een prent en niet 139.

Lees alle details vandaag in De Telegraaf.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen