Oh wat zijn we braaf

Sinds de eerste snelwegen een jaar geleden naar 130 kilometer per uur gingen, zijn er nog geen tienduizend bekeuringen uitgeschreven. Weggebruikers houden zich op snelwegen met de nieuwe limiet keurig aan de snelheid aldus De Telegraaf. Maar 1,6 procent rijdt er te hard.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. Volgens woordvoerder Frans Zuiderhoek is een overtredingspercentage van 1,6 bijzonder laag. “Het is wel zo dat we vaker zien dat nieuwe regels goed worden nageleefd. Daarna neemt het aantal overtredingen toe. Daarom houden we de naleving van de 130 in de gaten.”

Voordat dit kabinet het snelheidsregime op de eerste snelwegen veranderde naar 130 suggereerden critici dat hardrijders hiervan misbruik zouden maken door 140 aan te gaan houden. Om dit tegen te gaan, is de vaste correctiemarge naar beneden geschroefd van acht naar vijf kilometer. Daardoor betekent 136 kilometer nu al een prent en niet 139.

Lees alle details vandaag in De Telegraaf.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.