Onbestraft jagen op de linkerbaan

Goed nieuws! Met de toename van het aantal rijstroken op de Nederlandse snelwegen neemt de kans om te worden geflitst af. Hardrijders op de linkerrijbaan ontkomen vaker aan een bon omdat ze door ander verkeer worden afgeschermd voor radarcontroles. Dat meldt het AD vandaag.

Slecht nieuws… Er wordt inmiddels wel gestudeerd op andere technieken voor snelheidscontrole, bijvoorbeeld meer van bovenaf. 'Maar die zijn niet overmorgen beschikbaar', aldus een politiewoordvoerder. Plaatsing van de radarapparatuur in de middenberm is vanwege de veiligheid van de politiemensen vaak geen optie.

Voormalig verkeersofficier van justitie Koos Spee herkent het probleem en heeft er uiteraard iets over te zeggen. “Bij vijf rijstroken is het lastig de meest linkse te pakken. Bij drie gaat het nog wel. Ik heb al eerder gezegd dat de politie en Rijkswaterstaat meer moeten samenwerken en bij reconstructies van wegen rekening moeten houden met de controletechnieken. Je zou in portalen een voorziening kunnen inbouwen waar je gemakkelijk voor een halve dag camera's in kunt hangen.”

Lees het complete verhaal vandaag in het AD.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.