zaterdag 15 juni 2024

Onbestraft jagen op de linkerbaan

Goed nieuws! Met de toename van het aantal rijstroken op de Nederlandse snelwegen neemt de kans om te worden geflitst af. Hardrijders op de linkerrijbaan ontkomen vaker aan een bon omdat ze door ander verkeer worden afgeschermd voor radarcontroles. Dat meldt het AD vandaag.

Slecht nieuws… Er wordt inmiddels wel gestudeerd op andere technieken voor snelheidscontrole, bijvoorbeeld meer van bovenaf. 'Maar die zijn niet overmorgen beschikbaar', aldus een politiewoordvoerder. Plaatsing van de radarapparatuur in de middenberm is vanwege de veiligheid van de politiemensen vaak geen optie.

Voormalig verkeersofficier van justitie Koos Spee herkent het probleem en heeft er uiteraard iets over te zeggen. “Bij vijf rijstroken is het lastig de meest linkse te pakken. Bij drie gaat het nog wel. Ik heb al eerder gezegd dat de politie en Rijkswaterstaat meer moeten samenwerken en bij reconstructies van wegen rekening moeten houden met de controletechnieken. Je zou in portalen een voorziening kunnen inbouwen waar je gemakkelijk voor een halve dag camera's in kunt hangen.”

Lees het complete verhaal vandaag in het AD.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen