20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Historische motorbeurs

Het is gelukkig bijna weer zover! Op zaterdag 28 januari, van 14.00 tot 22.00 uur, houdt de Stichting ZZ Races opnieuw een prachtige show met historische racemotoren. Op de gratis toegankelijke beurs zullen zeker vijftien tot twintig motoren staan uit alle klassen die aan de ZZ Races meedoen. Verder worden er foto's en video's getoond van voorgaande edities en alleen dat is al meer dan de moeite waard.

De prachtige beurs is in het leven geroepen als voorbereiding op de beroemde ZZ Races. Deze wedstrijden vinden plaats op zaterdag 16 juni op het langste stratencircuit van Nederland, gelegen tussen 't Zandt en Zeerijp in het verre noorden van Groningen. Het circuit is ook wel bekend als het Kleine Eiland van Man. Mooier kan dus niet.

De wedstrijden vinden plaats onder toeziend oog van de HMV. De Stichting ZZ Races komt daarnaast met een Jaren ’70-klasse. Onder leiding van voorrijder Wil Hartog (foto), de Wil Hartog, zullen motoren met een cilinderinhoud van 350 tot en met 750cc in de baan komen. Wij kunnen nu al niet meer wachten want zoveel (Nederlandse) wegracehistorie kom je niet vaak meer tegen.

Surf voor meer informatie naar www.zzraces.nl.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen