Onrust in België steeds groter

De kloof tussen motorrijders en automobilisten lijkt groter dan ooit. Almaar meer chauffeurs vinden het zelfs bespreekbaar dat er een inhaalverbod komt voor motorrijders in de file. Bijna één vierde, oftewel 24% van de respondenten is daarmee akkoord. Dit terwijl de motorrijders zelf zich een gemiddelde score van 7,4 op 10 geeft als het op zijn eigen rijkwaliteiten aankomt. De meesten stemmen dan wel in met een nultolerantie voor alcoholgebruik bij motorrijders.

Het zijn maar enkele van opmerkelijke resultaten van 'De Grote Motor-Enquête' van Autozone.be. 9.693 respondenten namen deel aan de online-enquête die liep van 26 maart 2012 tot 8 april, waarvan er 5.886 motorrijder zijn. Onder de respondenten met motor vindt slechts een minderheid dat motorcursussen- en tests een verplichting moeten worden.

Niet verwonderlijk: voor persoonlijke rijkwaliteiten geven ze zichzelf een gemiddelde van liefst 7,4 op 10. 83% van de 65-plussers meent een defensieve motorrijder te zijn terwijl dat bij de categorie 30-44 amper 55% bedraagt. En liefst 73% gaat nagenoeg geheel akkoord met de stelling dat de motorrijder te vaak als schuldige wordt aangeduid bij een ongeval waarin ook een automobilist is betrokken.

Lees meer op hln.be

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.