Onthulling 2021 CFMoto 800MT-modellen op motorbeurs in Peking

CFMoto heeft zijn volledig nieuwe 800MT adventure-familie onthuld op de 2021 motorbeurs in Beijing. CFMoto presenteerde twee nieuwe modellen, de 800MT Sport en de opgewaardeerde 800MT Touring.

Beide machines stonden centraal op de enorme CFMoto-stand in Beijing, waarbij ook de volledige specificaties van het door KTM aangedreven duo werden vrijgegeven, waarmee de technische en operationele joint venture tussen de twee bedrijven naar een hoger niveau wordt getild.

2021 CFMoto 800MT: twee versies in maart

2021 CFMoto 800MT met KTM-blok

Centraal staat de krachtige 799 cc paralleltwin van KTM, die een vermogen levert van 70 kW (95 pk) bij 8000 t/min en 88 Nm bij 6600 t/min. De 800MT’s hebben bovendien een slipkoppeling, elektronische Bosch-brandstofinspuiting en een ride-by-wire-gasklep met drie rijmodi: regen, off-road en weg.

De 800MT Sport en 800MT Touring hebben dezelfde brandstofinhoud van 19 liter, expansieve bestuurders- en passagiersstoelen, stalen buizenframe, volledig instelbare KYB-vering, valbeugels, 825 mm zithoogte, verstelbaar windscherm en Spaanse J.Juan-remmen met ABS.

Het belangrijkste verschil tussen de twee zijn de wielen: gegoten wielen op de Sport in tegenstelling tot gespaakte tubeless wielen op de Touring. De velgmaten zijn 19 inch voor en 17 inch achter – de gebruikelijke afmetingen voor rijden op de weg en off-road.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?