zaterdag 15 juni 2024

Komt Royal Enfield eindelijk met een Scrambler?

Komt Royal Enfield eindelijk met een Scrambler? Het lijkt erop dat Royal Enfield werkt aan een nieuwe neo-retro scrambler. De technische basis zou hoogstwaarschijnlijk de 650 tweecilinder motorfiets zijn.

De Royal Enfield Scrambler, die door liefhebbers (zoals ontwerper Oberdan Bezzi heeft ontworpen, zie afbeelding) werd besproken, lijkt nu waarschijnlijker dan ooit. Voorheen waren het slechts vermoedens, maar vandaag komt uit India het nieuws van de registratie door Eicher Motors Limited, het bedrijf dat eigenaar is van Royal Enfield, van een niet nader genoemde “Scram”. Een naam die allesbehalve dubbelzinnig is, en die de komst van een derde model lijkt te bevestigen (de twee die al in de wachtrij staan zijn de Cruiser en de Roadster) om het gamma te vervolledigen dat ingewijd werd met de nieuwe Continental GT met twee cilinders en de Interceptor 650.

Moto Guzzi Stornello volgens Oberdan Bezzi

Huidige 650 de basis van Royal Enfield Scrambler

Er is nog niets officieel, maar alles wel beschouwd is het vrij gemakkelijk voor te stellen dat de huidige 650 het uitgangspunt zal zijn, waarmee de nieuwe “Scram” zowel het stalen frame met dubbele wieg als, uiteraard, de tweecilindermotor van 648 cc met 47 pk bij 7.150 tpm zal delen. Hetzelfde geldt voor het uiterlijk en de lijnen, maar van een scrambler, vooral een Royal Enfield, mogen we alleen essentiële details verwachten zoals knobbelige wielen, ronde koplampen, verhoogde uitlaten en een hoog spatbord. Alles, natuurlijk, in neo-retrostijl…

Zoals gezegd, buiten de registratie die op het web is uitgelekt, is er op dit moment echter niets zeker. Hoe dan ook kijken we uit naar een Royal Enfield Scrambler.

Royal Enfield Scrambler
Een Scrambler van Royal Enfield ontworpen door Oberdan Bezzi.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen