Ontspannen op je motor en in je cabrio met NoNoise

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Lekker erop uit met je motor of in je cabrio; dat is genieten. Maar hoe harder je rijdt hoe meer windruis onder je helm of langs je hoofd. Dit is hinderlijk en ook schadelijk voor je gehoor. Ervaren motor- en cabriorijders weten hoe belangrijk goede gehoorbescherming is. Hoor jij na je ritje nog steeds het geraas van de snelweggeluiden in je oren? Dan wordt het tijd voor NoNoise new generation filters. Gehoorbescherming is een must, maar voor de veiligheid moeten we andere weggebruikers wel blijven horen. NoNoise houdt alleen de schadelijke, te harde geluiden boven de 80dB tegen en laat zachtere geluiden door. Je blijft dus horen wat je wilt en moet horen op de weg. Tegelijkertijd zijn je oren optimaal beschermd!

De geluidsfeiten op een rij

Hoe harder het geluid, hoe meer schade aan je oren en hoe korter je hieraan blootgesteld mag worden om permanente gehoorschade te voorkomen. Ter illustratie de motorgeluiden: bij 100 km per uur is het geluid van de windruis onder de gemiddelde helm ongeveer 94 dB. Dit is al na een kwartier blijvend schadelijk! Bij 120 km per uur is de windruis 98 dB (na 7 minuten schadelijk), bij 140 km per uur u is het 102 dB (na slechts 3 minuten schadelijk). Bij 180 km per uur hebben we gemiddeld meer dan 110 dB geluid onder de helm dat vrijwel onmiddellijk blijvende gehoorschade met zich meebrengt!

NoNoise is een universele gehoorbescherming met een keramisch filter dat voor in de plug zit. Het filter zit dus diep in de gehoorgang, waardoor NoNoise meer demping geeft en je bovendien onder de helm geen hinder van het filter hebt.

Je hebt toch al gehoorverlies?

Veel oudere weggebruikers hebben te kampen met gehoorverlies en geven aan hierdoor minder ‘last’ van de windruis te hebben. Ook al horen zij de windruis minder, het geluid is voor hen des te schadelijker. Immers zachter is het niet en het tast des te meer het resterende waardevolle stukje hoorvermogen aan. Ook voor hen biedt NoNoise uitkomst! NoNoise scheidt heel goed de schadelijke van de niet schadelijke geluiden, zodat je met gehoorverlies de optimaal mogelijke hoeveelheid geluid toch blijft horen.

NoNoise: geniet van je vrijheid met zorg voor je oren

NoNoise precisiefilters zijn nieuw op de Nederlandse markt.

– NoNoise is NIET een gehoorbeschermer die de gehoorgang afsluit waardoor een normaal gesprek niet meer mogelijk is.

– NoNoise is WEL een filter waarmee alleen het te harde geluid wordt gefilterd (>80dB). Het laat gewoon geluid normaal, kristalhelder en onvervormd door. Normale communicatie blijft hierdoor dus goed mogelijk.

NoNoise filters zijn hypoallergeen en siliconenvrij (gemaakt van hetzelfde materiaal als fopspenen!); ze bevatten venturi-vormige filters en vormen zich naar de gehoorgang. Ook zijn ze geschikt voor jong en oud en voor medepassagiers.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?