donderdag 8 juni 2023

Ook bij Arch Motorcycles is het bijna lente: 1S

Arch Motorcycles, het motorbedrijf waar John Wick aka Keanu Reeves bij betrokken is, brengt de 1S-straatsportfiets in serieproductie.

Edele sportman

De 1S was voor het eerst te zien op de EICMA in 2017, en is nu klaar voor serieproductie. Het basisuiterlijk is behouden gebleven, bijvoorbeeld de enkelzijdige achterbrug is nog steeds aanwezig.

De 1S is een sportmotor. Het zadel is veel hoger en de voetsteunen zijn meer gecentreerd gemonteerd. In combinatie met het vlakke stuur resulteert dit in een veel sportievere zitpositie dan bij de vorige Arch-modellen. Als gevolg van de gewijzigde ergonomie moest ook het frame worden aangepast. De tank en de airbox zijn gemaakt van carbon.

Het stalen frame herbergt een S&S-V2-motor met 2032 cc. Hij levert 124 pk en 156 Nm. De nieuwe sportfiets is echter geen lichtgewicht, 255 kg wordt hier vermeld.

Het gezelligste motorfeest van Nederland is terug!

Adellijke componenten

De ophangingscomponenten zijn afkomstig van Öhlins en zijn volledig instelbaar. De twee 6-zuiger remklauwen aan de voorkant zijn van ISR. Achter werd een remklauw met 4 zuigers gemonteerd. De ABS is van Bosch.

De BST-carbon wielen zijn geschoeid met Michelin Power RS. De bandenafmetingen zijn 120/70 ZR17 en 140/45 ZR17.

Nobele prijs?

Een prijs voor de Arch Motorcycles 1S is nog niet bekendgemaakt. Verwacht hier echter geen koopje, want de basisprijs van het zustermodel KRGT-1 begint ook bij ongeveer € 145.000,-. Het is ook nog niet duidelijk of de motorfiets gehomologeerd zal worden volgens Euro5 en dus in aanmerking komt voor registratie in Europa.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image