dinsdag 16 april 2024

Ook de Tour naar Assen

Ze hebben in Assen en omgeving al ervaring met de Vuelta, maar daar kan binnenkort ook de Tour aan toegevoegd worden. Op vrijdag 14 maart wordt namelijk voor de eerste maal de Tour de TT gestart, een belevingsroute van 65 kilometer voor motorrijders en fietsers. De feestelijke opening aan de Bonte Wever in Assen wordt bijgestaan door Nederlandse wegracehelden zoals Wil Hartog, Egbert Streuer en Theo Bult. De organisator achter de Tour de TT, Recreatieschap Drenthe, heeft een tocht uitgezet die twee oude TT-circuits met elkaar verbindt, die van 1925 en de baan die van 1926 tot en met 1954 gebruikt werd. Zo kom je door plaatsen als Schoonloo, Grolloo, Hooghalen, Rolde en Assen uiteraard. Via de bewegwijzerborden kom je ook terecht bij enkele zogenaamde ‘pitstops’, die laten zien wat Drenthe in zijn algemeenheid te bieden heeft. De Tour de TT kun je overigens vanaf verschillende plekken starten en eindigen.  

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen