Ook de Tour naar Assen

Ze hebben in Assen en omgeving al ervaring met de Vuelta, maar daar kan binnenkort ook de Tour aan toegevoegd worden. Op vrijdag 14 maart wordt namelijk voor de eerste maal de Tour de TT gestart, een belevingsroute van 65 kilometer voor motorrijders en fietsers. De feestelijke opening aan de Bonte Wever in Assen wordt bijgestaan door Nederlandse wegracehelden zoals Wil Hartog, Egbert Streuer en Theo Bult. De organisator achter de Tour de TT, Recreatieschap Drenthe, heeft een tocht uitgezet die twee oude TT-circuits met elkaar verbindt, die van 1925 en de baan die van 1926 tot en met 1954 gebruikt werd. Zo kom je door plaatsen als Schoonloo, Grolloo, Hooghalen, Rolde en Assen uiteraard. Via de bewegwijzerborden kom je ook terecht bij enkele zogenaamde ‘pitstops’, die laten zien wat Drenthe in zijn algemeenheid te bieden heeft. De Tour de TT kun je overigens vanaf verschillende plekken starten en eindigen.  

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.