dinsdag 18 juni 2024

Ook Franse MotoGP uitgesteld tot nader order

COVID-19 verwoest ook de MotoGP-kalender van 2020. Dorna heeft de MotoGP van Frankrijk op Le Mans – 15-17 mei – tot nader order is uitgesteld.

Net als bij Jerez is er geen nieuwe datum voor Le Mans aangekondigd. De MotoGP heeft, net als alle andere internationale sporten, een groot probleem bij het opstellen van de kalender. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de onzekerheden over hoe lang de beperkingen op reizen en evenementen zullen voortduren.

In grote delen van Europa is de streefdatum momenteel 30 april, maar de kans is groot dat die datum wordt verlengd. Ondanks positieve signalen dat de verspreiding van de ziekte vertraagt, is deze nog lang niet onder controle.

Door het uitstel van Le Mans is Mugello nu de eerste race op de voorlopige kalender. Maar in Noord-Italië moeten ze nog niet denken aan de organisatie van een MotoGP. Dat ‘Mugello’ in het weekend van 31 mei plaatsvindt, is nihil.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen